POSNI KOLAČ SA MAKOM I JABUKAMA Desert za svako doba dana koji se topi u ustima
Posan i neodoljiv, za pravo uživanje.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

TIRAMISU SA KESTENOM Italijanski slatkiš na drugačiji način, savršen uz omiljeni napitak
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.

ZAHER KOCKE SA MALINAMA Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj kolač ćete obožavati
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI KRAMBL SA JABUKAMA I SIROM Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj
Priprema je jednostavna, a nestaće sa stola odmah.
- 100 g mlevenog maka
- 5 rendanih jabuka
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- pola šolje šećera
- 1 šolja ulja
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml biljne pavlake
- 5 kašika džema po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite jabuke i narendajte pa ih iscedite. Dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen kolač premažite džemom. Biljnu slatku pavlaku zagrejte do ključanja, pa skinite sa šporeta i umešajte čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi. Prohlađen kolač prelijte glazurom pa ostavite u frižideru da se stegne. Prijatno!

KUGLOF SA ŠARGAREPOM I BUNDEVOM Aromatični desert savršen za sve svečane prilike
Mekan i sočan, uzećete parče više.

TIRAMISU SA KESTENOM Italijanski slatkiš na drugačiji način, savršen uz omiljeni napitak
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

KUGLICE OD BELE ČOKOLADE I MALINA Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru
Prave se lako, a tope se u ustima.

ČOKOLADNI MAKARONSI Francuski slatkiš u još slađem izdanju, prste da poližete
Najbolje služite uz šolju kafe.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)