POSNI KOLAČ SA MAKOM I JABUKAMA Desert za svako doba dana koji se topi u ustima

Ivana Pavlović

10:30

Slatki kutak 0

Posan i neodoljiv, za pravo uživanje.

kolač sa jabukama i makom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 100 g mlevenog maka
  • 5 rendanih jabuka
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja griza
  • pola šolje šećera
  • 1 šolja ulja

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml biljne pavlake
  • 5 kašika džema po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite jabuke i narendajte pa ih iscedite. Dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen kolač premažite džemom. Biljnu slatku pavlaku zagrejte do ključanja, pa skinite sa šporeta i umešajte čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi. Prohlađen kolač prelijte glazurom pa ostavite u frižideru da se stegne. Prijatno!

 

ŽU ŽU NA ZDRAVIJI NAČIN Sastojci: 500 g brašna T-400 1 jaje 250 ml mleka 1 Kesica kvasca Ulje So Šećer Priprema: U posudu sipati jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da odstoji. Dodati brašno, so i šećer, zatim mesiti dok ne dobijemo glatko testo. Ostaviti da naraste 20 minuta. Od testa praviti manje kuglice, nauljiti ih i razvaljati oklagijom. Svaku kuglicu iseći na 6 delova. Četiri dela presaviti kako bismo dobili listove, a zatim ih slagati jedan na drugi. Preostala dva dela omotati sa strane kako bi testo zadržalo oblik. Postupak ponoviti sa svim kuglicama. Premazati žumancetom, posuti susamom i peći na 180°C oko 20 minuta. Pečeni žu žu poslužiti topli – savršena zdravija zamena bez maslaca! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept ♬ original sound - Colin 🛠️ Watch on TikTok

 

Komentari (0)