PALAČINKE S CIMETOM Aromatični i mirisni desert koji osvaja od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Toliko su slatke da najbolje odmah stavite duplu meru.

palačinke s cimetom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 250 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 300 ml gazirane vode
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 3 jabuke
  • 2 kašike putera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • 1/4 kašičice muskatnog oraha
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika šećera

 

Priprema:

Umutite sve sastojke za palačinke i pustite da odstoji 30 minuta. U tiganju otopite puter, šećer, vanilin šećer, cimet i muskatni orah sa dve kašike vode. Dodajte oljuštene i na kockice isečene jabuke i sok od limuna. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, uz neprestano mešanje. Ispecite palačinke i nafilujte smesom od jabuka.

Savet

Preko palačinki možete staviti malo umućene slatke pavlake ili kuglu sladoleda od vanile.

@moja.trpeza SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading