POSNE PALAČINKE Mekane i vazdušaste, samo im dodajte nadev po želji

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Bićete oduševljeni ukusom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

posne palačinke
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • 500 ml mineralne vode
  • 2 kašike ullja
  • kašika šećera
  • prstohvat soli
  • Ulje za prženje

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prstohvat soli. Polako sipajte mineralnu vodu,uz neprestano mešanje. Onda sipajte 2 kašike ulja i dobro promešajte. Tiganj zagrejte na srednjoj vatri pa ga premažite tankim slojem ulja. Kutlaču smese ravnomerno rasporedite po tiganju. Pecite palačinke sve dok ivice ne postanu zlatnosmeđe pa je okrenite i pecite još par sekundi sa druge strane. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. 

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading