POSNE PALAČINKE Mekane i vazdušaste, samo im dodajte nadev po želji
Bićete oduševljeni ukusom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
- 250 g brašna
- 500 ml mineralne vode
- 2 kašike ullja
- kašika šećera
- prstohvat soli
- Ulje za prženje
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prstohvat soli. Polako sipajte mineralnu vodu,uz neprestano mešanje. Onda sipajte 2 kašike ulja i dobro promešajte. Tiganj zagrejte na srednjoj vatri pa ga premažite tankim slojem ulja. Kutlaču smese ravnomerno rasporedite po tiganju. Pecite palačinke sve dok ivice ne postanu zlatnosmeđe pa je okrenite i pecite još par sekundi sa druge strane. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal.
Možda vas zanima:

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.

PALAČINKE OD HELJDE Zdrave i ukusne, samo dodajte prilog po želji
Dodajte džem ili krem, ili neki slani prilog.

PALAČINKE OD PROSA Klasik u potpuno novom izdanju, samo dodajte prilog po želji
Biće mekane i vazdušaste, a zdrave.

PALAČINKE OD PROSA Zdrave i ukusne, a mekane kao duša
Premažite slanim ili slatkim prilogom.

CARSKI MAFINI ZA USKRS Predjelo skupog ukusa koje se pravi brzo i lako
Sočni i slasni, a gotovi za tili čas.
POSNA MOSKVA ŠNIT Savršena voćna poslastica sa ananasom i orasima bez koje nijedno slavlje ne prolazi
Ako volite originalnu verziju, obožavaćete i njenu posnu varijantu.

FARBANJE JAJA KAFOM Način je potpuno prirodan, a neće vam oduzeti puno vremena
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.

GURMANSKI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Ukusan i sočan, ovakav do sada niste jeli.

Komentari (0)