POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.

Potrebno je:
- 400 ml vode, može i kisela
- 10-12 kašika šećera
- 13 kašika brašna
- 10 kašika mlevenih oraha
- 5 kašika griza
- 4 kašike džema od šljiva
- 1 kašika praška za pecivo
- 3 rendane jabuke
- cimet po ukusu
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte vodu, šećer, brašno, mlevene orahe, griz, džem od šljiva, prašak za pecivo, rendane jabuke i cimet. Sjedinite da smesa postane kompaktna, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen kolač premažite džemom, pa pospite seckanim orasima i secite. Bon appetit!
Možda vas zanima:

KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.

POSNI KOLAČ OD ŠARGAREPE Brzinski desert kome ovaj sastojak daje posebnu draž
Fenomanalan i sočan, ovakav do sada niste jeli.

KOLAČ SA MEDOM Starinski desert po receptu iz bakine kuhinje, za pravo uživanje
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI KOKOS KOLAČ Očaravajući desert koji miriše na more, po receptu bez premca
Mirisan i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

KOLAČ SA MEDOM Starinski desert po receptu iz bakine kuhinje, za pravo uživanje
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

LAGANI TART SA LIMUNOM Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće
Sladak i kremast, nestaće sa stola čim se postavi.

BRZI KEKSIĆI Naprave se lako, a pojedu odmah, super za užinu ili desert
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

ČOKO MAFIN Neodoljivi slatkiš koji se topi u ustima, za savršeno jutro
Mirisni i slatki, nestaće sa stola čim se postave.

BAKLAVA SA MAKOM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Očaravajuća poslastica za prave sladokusce i one izbirljive.
Komentari (0)