POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.
Potrebno je:
- 400 ml vode, može i kisela
- 10-12 kašika šećera
- 13 kašika brašna
- 10 kašika mlevenih oraha
- 5 kašika griza
- 4 kašike džema od šljiva
- 1 kašika praška za pecivo
- 3 rendane jabuke
- cimet po ukusu
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte vodu, šećer, brašno, mlevene orahe, griz, džem od šljiva, prašak za pecivo, rendane jabuke i cimet. Sjedinite da smesa postane kompaktna, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen kolač premažite džemom, pa pospite seckanim orasima i secite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.
POSNI KOLAČ OD ŠARGAREPE Brzinski desert kome ovaj sastojak daje posebnu draž
Fenomanalan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)