PITA SA MAKOM Još je bolja od štrudle, a zamirisaće cela kuća

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Savršena za sve prilike, za prave sladokusce.

pita sa makom
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 200 g mlevenog maka
  • 100 g šećera
  • vanilin šećer, po ukusu
  • 1 kašike rendane korice limuna
  • 220 g kisele pavlake
  • 1 srednje jaje
  • 130 g otopljenog putera za premazivanje kore
  • 50 g prezla

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni mak, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu.Dodajte kiselu pavlaku i jaje. Koru stavite na pek papir, pa premažite puterom i pospite prezlama. Preko stavite drugu koru, pa premažite puterom i pospite prezlama. Tako poređajte 6 do 7 kora. Na dve trećine gornjeg lista nanesite mak fil uz ostavljanje jedne trećine površine bez punjenja. Kore savijte sa bočne strane ka unutra, za oko 2,5cm. Čvrsto urolajte, pa stavite šavom nadole na pleh obložen pek papirom. Vrh štrudle premažite otopljenim puterom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pa pitu pospite šećerom u prahu. Ostavite da se ohladi pre sečenja. 

@moja.trpeza Savršen kolač sa dva sastojka Sastojci: 300 g kiselih jabuka 🍏 150 g posne crne čokolade 🍫 Priprema: 1. Jabuke ogulite, očistite od semenki i iseckajte na manje komade. 2. Kuvajte ih na šporetu 15 minuta dok ne omekšaju. 3. Ostavite da se prohlade, a za to vreme otopite posnu crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. 4. Jabuke i otopljenu čokoladu dobro izblendirajte dok ne dobijete glatku smesu. 5. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da se stegne u frižideru najmanje 2 sata. 6. Secite na komade i poslužite uz zamrznuto voće ili prelivene posnom belom čokoladom. Brzo, jednostavno i ukusno! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryoupage #recipe #fypシ゚ ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading