PITA SA MAKOM Još je bolja od štrudle, a zamirisaće cela kuća
Savršena za sve prilike, za prave sladokusce.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 200 g mlevenog maka
- 100 g šećera
- vanilin šećer, po ukusu
- 1 kašike rendane korice limuna
- 220 g kisele pavlake
- 1 srednje jaje
- 130 g otopljenog putera za premazivanje kore
- 50 g prezla
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni mak, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu.Dodajte kiselu pavlaku i jaje. Koru stavite na pek papir, pa premažite puterom i pospite prezlama. Preko stavite drugu koru, pa premažite puterom i pospite prezlama. Tako poređajte 6 do 7 kora. Na dve trećine gornjeg lista nanesite mak fil uz ostavljanje jedne trećine površine bez punjenja. Kore savijte sa bočne strane ka unutra, za oko 2,5cm. Čvrsto urolajte, pa stavite šavom nadole na pleh obložen pek papirom. Vrh štrudle premažite otopljenim puterom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pa pitu pospite šećerom u prahu. Ostavite da se ohladi pre sečenja.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)