POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula
Ukusna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na bakinu kuhinju
Očaravajuća poslastica za sve prilike.

POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja osvaja na prvi zalogaj, za savršen dan
Ako volite štrudlu, ovu sa orasima ćete obožavati.

POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja će ulepšati svaku svečanu trpezu, a popravlja dan u trenu
Starinska štrudla po starom bakinom receptu.

ŠTRUDLA SA PEČURKAMA I KROMPIROM Posna a slasna, nećete ni primetiti da nema mesa
Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, a u kombinaciji sa lisnatim testom i krompirom, oduševiće i one izbirljive.
Za testo:
- 500 ml mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 200 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1100 g brašna
Sastojci za fil:
- 500 g oraha
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Kašiku suvog kvasca i 5 kašika šećera stavite u mlaku vodu. Za 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite testo, pa ga ostavite da nadođe. Onda ga podelite na 4 dela. Oklagijom razvucite, pa premažite i uvijte štrudlu. Orahe natopite u vodi. Dodajte šećere i sve zakuvajte dok se šećer ne otopi. Fil mažite preko testa pa urolajte. Pecite štrudlu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.

ČIZKEJK S KARAMELOM Nedoljivi slatkiš mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.

BEOGRADSKA TORTA Starinska, zaboravljena poslastica koja budi sva čula
Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.

BELE ŠTANGLICE Jednostavni desert skupog ukusa koji se topi u ustima
Pravi se lako, a nema ko vam neće tražiti recept.

POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik koji ne izlazi iz mode, po receptu iz bakine kuhinje
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KOLAČ OD BATATA Neodoljivi desert ukusa koji govori 1000 jezika
Najbolje služite uz grčki jogurt ili sveže voće.
Komentari (0)