BEOGRADSKA TORTA Starinska, zaboravljena poslastica koja budi sva čula
Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 žumanaca
- 180 g šećera
- 125 g badema
- 8 belanaca
- 70 g brašna
Za fil:
- 10 žumanaca
- 210 g šećera
- 50 g brašna
- šipka vanile
- 500 ml mleka
- 230 g maslaca
Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom pa dodajte obaren, oljušten i samleven badem. Onda dodajte sneg od belanaca umućen sa brašnom. Izlijte u pleh obložen pek papirom, pa ispecite koru. Žumanca dobro izmešajte sa šećerom i brašnom pa dodajte vanilu. Promešajte pa po malo dodajte mleko. Zakuvajte krem na šporetu na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje. Nakon što se zgusne skinite sa šporeta i mešajte, sve dok se ne prohladi. Onda dodajte maslac. Pečenu koru isecite na tri dela pa je nafilujte kremom. Zatim premažite celu tortu, pa je pospite uzduž sečenim bademima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
RUSKA TORTA SA RUMOM OSTAVLJA BEZ DAHA Savršena kombinacija oraha, čokolade, ruma i suvog voća
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNU ŠTRUDLU SA ORASIMA NIKO NE ODBIJA Svakim zalogajem vraća u detinjstvo
Mirisna i mekana, savršeno ide uz čaj ili kafu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)