ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

Potrebno je:
- 5 jaja
- 240 g šećera
- 200 g otopljenog maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 270 g brašna
- 2 kašike kakao praha
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Onda dodajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, otopljeni ohlađen puter i slatku pavlaku. Umutite sve pa podelite testo na dva jednaka dela. Jednom delu dodajte dve kašike brašna, a drugom dve kašike kakao praha i mešajte. U pleh obložen pek papirom sipajte po malo od obe smese, kašiku po kašiku, u centar pleha, ali nemojte da mešate. Pecite kolač pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI KOKOS KOLAČ Očaravajući desert koji miriše na more, po receptu bez premca
Mirisan i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Uspeva i potpunim početnicima, a mekan i sočan
Sočan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski desert iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.

KOLAČ SA MEDOM Starinski desert po receptu iz bakine kuhinje, za pravo uživanje
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

LAGANI TART SA LIMUNOM Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće
Sladak i kremast, nestaće sa stola čim se postavi.

BRZI KEKSIĆI Naprave se lako, a pojedu odmah, super za užinu ili desert
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

ČOKO MAFIN Neodoljivi slatkiš koji se topi u ustima, za savršeno jutro
Mirisni i slatki, nestaće sa stola čim se postave.

BAKLAVA SA MAKOM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Očaravajuća poslastica za prave sladokusce i one izbirljive.
Komentari (0)