ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 240 g šećera
- 200 g otopljenog maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 270 g brašna
- 2 kašike kakao praha
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Onda dodajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, otopljeni ohlađen puter i slatku pavlaku. Umutite sve pa podelite testo na dva jednaka dela. Jednom delu dodajte dve kašike brašna, a drugom dve kašike kakao praha i mešajte. U pleh obložen pek papirom sipajte po malo od obe smese, kašiku po kašiku, u centar pleha, ali nemojte da mešate. Pecite kolač pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNI ZEBRA KOLAČ Zbog izgleda će ga najviše voleti deca, a ukusom će ovojiti sve koji ga probaju
Interesantan i ukusan, za sve prilike.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)