ZEBRA TORTA Dekorativna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Fenomanalna i drugačija, pogodna za sve svečanosti.
Potrebno je:
- 350g mlevenog keksa
- 2 kašike kakao praha
- 130 g putera
- 135 ml mleka
- 50 ml slatke pavlake
- 3 žumanca
- 2 kašike šećera
- 1 kesica želatina + 3 kašike vode -> da nabubri
- 300 ml umućene slatke pavlake
- 100 g istopljene bele čokolade
- 100 g istopljene crne čokolade
- 3 belanca
- 100 g šećera
- 200-300 g malina
- Pola kesice želatina + 1,5 kašike vode -> da nabubri
Priprema:
Mikserom promešajte mleveni keks, kakao, istopljen puter i mleko i utisnute u kalup.Pomešajte u vatrostalnoj činiji 50ml slatke pavlake, žumanca i šećer .Sklonite se strane i dodajte želatin, te pomesšajte žicom da se želatin otopi. Potom dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite, a onda podelite smesu na pola. U prvi deo dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi deo istopljenu crnu čokoladu i sjedinite špatulom. Belanca i šećer umutite u čvrst sneg i po pola dodajte u obe smese i sjedinite špatulom.
Maline prokuvati da omekšaju i izgnječite ih, a onda im dodajte pola nabubrelog želatina i sjedinite, pa sipajte preko sloja od keksa.Preko sloja od malina stavite u sredinu 2 kašike fila s belom čokoladom, zatim u to 2 kašike fila sa crnom čokoladom i sve tako dokle god imate fila.Na kraju, stavite u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
ZEBRA TORTA Fenomenalna poslastica koju će zbog izgleda obožavati deca, a gotova očas posla
U slasnom spoju sa keksom, za prave sladokusce.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)