ZEBRA TORTA Dekorativna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Fenomanalna i drugačija, pogodna za sve svečanosti.

zebra torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 350g mlevenog keksa
  • 2 kašike kakao praha
  • 130 g putera
  • 135 ml mleka
  • 50 ml slatke pavlake
  • 3 žumanca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica želatina + 3 kašike vode -> da nabubri
  • 300 ml umućene slatke pavlake
  • 100 g istopljene bele čokolade
  • 100 g istopljene crne čokolade
  • 3 belanca
  • 100 g šećera
  • 200-300 g malina
  • Pola kesice želatina + 1,5 kašike vode -> da nabubri

Priprema:

Mikserom promešajte mleveni keks, kakao, istopljen puter i mleko i utisnute u kalup.Pomešajte u vatrostalnoj činiji 50ml slatke pavlake, žumanca i šećer .Sklonite se strane i dodajte želatin, te pomesšajte žicom da se želatin otopi. Potom dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite, a onda podelite smesu na pola. U prvi deo dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi deo istopljenu crnu čokoladu i sjedinite špatulom. Belanca i šećer umutite u čvrst sneg i po pola dodajte u obe smese i sjedinite špatulom.
Maline prokuvati da omekšaju i izgnječite ih, a onda im dodajte pola nabubrelog želatina i sjedinite, pa sipajte preko sloja od keksa.Preko sloja od malina stavite u sredinu 2 kašike fila s belom čokoladom, zatim u to 2 kašike fila sa crnom čokoladom i sve tako dokle god imate fila.Na kraju, stavite u frižider da se stegne.

@moja.trpeza Da li ste znali da kašika mlevene kafe može brzo zaustaviti dijareju? Tanini u kafi stežu creva i smanjuju lučenje tečnosti, pomažući varenju. Takođe, crna kafa bez dodataka može umiriti stomak i usporiti rad creva, dok njena blaga gorčina podstiče ravnotežu u digestivnom sistemu. #mojatrpeza #trpeza #kafa #viralvideos #kuhinjarecepti #kuhinja #foryoupage #fouryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading