NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.

kuglof
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 250 g šećera
  • 200 g margarina
  • 1 limun
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakao praha
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml mleka
  • 600 g brašna
  • Šećer u prahu

 

Priprema

Belanca umutite u čvrst sneg. Umutite žumanca, šećer, omekšali margarin, mleko, narendanu koru od limuna, kakao, otopljenu čokoladu za kuvanje. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U smesu sa žumancima umešajte sneg od belanaca. Kalup za kuglof premažite margarinom, ulijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Ohlađen kuglof prelijte rastopljenom čokoladom.

@moja.trpeza Da li ste znali da su rotkvice odlične za zdravlje!? Poboljšavaju varenje, podstiču detoksikaciju jetre, jačaju imunitet i pomažu kod hidratacije zbog visokog sadržaja vode. Takođe, mogu doprineti snižavanju krvnog pritiska i poboljšanju zdravlja kože. Dobro se kombinuju uz salate. 🥗 #trpeza #mojatrpeza #zdravahrana #detox #fyp #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading