KUGLOF SA KOKOSOM Aromatični desert koji budi sva čula
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 150 g putera (omekšanog na sobnoj temperaturi)
- 3 jaja
- 150 ml mleka
- 100 g kokosovog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- vanilin šećer (opciono)
- kokosov čips ili rendana kokosova korica za posipanje (opciono)
Priprema:
Umutite omekšani puter sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro ih umutite između svakog dodavanja. Umutite brašno s praškom za pecivo i solju. Dodajte kokosovo brašno i promešajte. Postepeno dodajte suve sastojke smesi s jajima i puterom, uz dodavanje mleka kako biste dobili glatku smesu. Ako želite, dodajte vanilin šećer za dodatni ukus. Podmažite kalup za kuglof i pospite ga brašnom. Stavite smesu u kalup. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 40-50 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Izvadite iz rerne i ostavite da se kuglof ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa. Po želji, pospite rendanim kokosom ili kokosovim čipsom pre serviranja.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
KUGLOF SA SMOKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Sočan i mekan kao duša, a mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
KUGLOF SA SMOKVAMA OSVAJA I MIRISOM I UKUSOM Savršen za sve svečane prilike
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KUGLOF SA LIMUNOM BUDI NOSTALGIJU Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Mirisan i sočan, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)