TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.
Za kore:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- kašika zelenog čaja u prahu
- 8 kašika mlevenih badema
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 300 g bele čokolade
- 3 kašike šećera
- 4 belanca
- kašika zelenog čaja u prahu
Za glazuru:
- 50 ml soka od kivija
- 200 g šećera u prahu
- 6 kapi prehrambene zelene boje
- 80 g maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja penasto umutite sa šećerom i zelenim čaem rastvorenim u dve kašike vode. Dodajte brašno i mleveni badem, pa sve dobro sjedinite. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Presecite na pola prohlađenu koru. Slatku pavlaku zagrejte do ključanja pa dodajte polomljenu belu čokoladu. Zasebno umutite čvrst šne od belanaca i zelenog čaja, pa spojite sa smesom od bele čokolade. Celu tortu i kore premažite filom. Skuvajte sok od kivija sa šećerom u prahu. Nakon što se sirup zgusne dodajte zelenu boju i maslac. Rasporedite glazuru preko torte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)