TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

Za kore:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- kašika zelenog čaja u prahu
- 8 kašika mlevenih badema
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 300 g bele čokolade
- 3 kašike šećera
- 4 belanca
- kašika zelenog čaja u prahu
Za glazuru:
- 50 ml soka od kivija
- 200 g šećera u prahu
- 6 kapi prehrambene zelene boje
- 80 g maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja penasto umutite sa šećerom i zelenim čaem rastvorenim u dve kašike vode. Dodajte brašno i mleveni badem, pa sve dobro sjedinite. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Presecite na pola prohlađenu koru. Slatku pavlaku zagrejte do ključanja pa dodajte polomljenu belu čokoladu. Zasebno umutite čvrst šne od belanaca i zelenog čaja, pa spojite sa smesom od bele čokolade. Celu tortu i kore premažite filom. Skuvajte sok od kivija sa šećerom u prahu. Nakon što se sirup zgusne dodajte zelenu boju i maslac. Rasporedite glazuru preko torte. Bon appetit!
Možda vas zanima:

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

BRZA SARAJEVSKA TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, a gotova za tili čas
Prepuna čokolade i orahe, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)