KIKIRIKI TORTA Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Kora x3:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 150 g pečenog mlevenog kikirikija
Za fil :
- 12 žumanca
- 200 g šećera
- 250 g margarina
- 300 g crne čokolade
Za ukrašavanje :
- 100 g šlaga
- 200 ml mleka
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa dodajte kikiriki. Polako promešajte, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite 3 ovakve kore pa pustite da se dobro prohlade. Umutite žumanca sa šećerom pa pustite da provri, uz neprestano mešanje. Zatim, dodajte polomljenu čokoladu pa promešajte. Sklonite sa ringle pa dodajte margarin i dobro umutite. Prohlađene kore odmah filujte pripremljenim filom, pa ostavite tortu da se ohladi. Dekorišite je šlagom.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)