KIKIRIKI TORTA Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko
Nema ko vam neće tražiti recept.

Potrebno je:
Kora x3:
Možda vas zanima:

TORTA SA ZELENIM ČAJEM Kremasta poslastica koja budi sva čula, za pravo uživanje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.

DANIJELINA SAHER TORTA U SAVRŠENOM SPOJU DŽEMA I ČOKOLADE Savršena za svaku svečanost
Napravite čuvenu austrijsku poslasticu po receptu Danijele Šoškić iz Požarevca.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

JAFA TORTA Poslastica sa pomorandžom za sve svečane prilike, prste da poližete
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 150 g pečenog mlevenog kikirikija
Za fil :
- 12 žumanca
- 200 g šećera
- 250 g margarina
- 300 g crne čokolade
Za ukrašavanje :
- 100 g šlaga
- 200 ml mleka
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa dodajte kikiriki. Polako promešajte, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite 3 ovakve kore pa pustite da se dobro prohlade. Umutite žumanca sa šećerom pa pustite da provri, uz neprestano mešanje. Zatim, dodajte polomljenu čokoladu pa promešajte. Sklonite sa ringle pa dodajte margarin i dobro umutite. Prohlađene kore odmah filujte pripremljenim filom, pa ostavite tortu da se ohladi. Dekorišite je šlagom.

POSNI PAPRIKAŠ SA ŠAMPINJONIMA Zasitno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Jedostavno jelo skupog ukusa zagrejaće vas u trenu.

POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.

PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

PUNJENI PARADAJZ SA MLEVENIM MESOM Sočni specijalitet od kog će vam poći voda na usta
Jelo koje će obožavati cela porodica.

POTAŽ OD POVRĆA Ukusan i kremast, a posan, okrepiće vas u trenu
Najbolje služite uz dvopek.
Komentari (0)