KIKIRIKI TORTA Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko
Nema ko vam neće tražiti recept.

Potrebno je:
Kora x3:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 150 g pečenog mlevenog kikirikija
Za fil :
- 12 žumanca
- 200 g šećera
- 250 g margarina
- 300 g crne čokolade
Za ukrašavanje :
- 100 g šlaga
- 200 ml mleka
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa dodajte kikiriki. Polako promešajte, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite 3 ovakve kore pa pustite da se dobro prohlade. Umutite žumanca sa šećerom pa pustite da provri, uz neprestano mešanje. Zatim, dodajte polomljenu čokoladu pa promešajte. Sklonite sa ringle pa dodajte margarin i dobro umutite. Prohlađene kore odmah filujte pripremljenim filom, pa ostavite tortu da se ohladi. Dekorišite je šlagom.
Možda vas zanima:

UROŠ TORTA Starinska poslastica po receptu iz bakine sveske, raskošna i neodoljiva
Drugačija i ukusna, zavolećete je na prvi zalogaj.

DINASTIJA TORTA Poslastica luksuzna koliko i serija po kojoj je nazvana, za sve bitne događaje
Raskošna poslastica ulepšaće svaku svečanu trpezu.

ČOKOLADNA TORTA BRZI GONZALES Treba vam samo 3 sastojka i malo vremena, a kremastiju niste jeli
Pravi se lako, a pojede u slast.

LAGANA TORTA SA JAGODAMA KAO OSMIŠLJENA ZA PROLEĆE Osvežava u momentu
Kremasta i sočna, bićete oduševljeni.

SOČNI GULAŠ SA PIVOM Jelo za gurmane i one izbirljive ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, pravićete stalno.

KROASAN SA ČOKOLADOM ZA SAVRŠEN VIKEND Mekan i vazdušast, a topi se u ustima
Mirisni kroasani u savršenom spoju sa čokoladom oduševiće sve koji ih budu probali.

PROLEĆNI KROMPIRIĆI U KREMASTOM SOSU Za obrok koji se pamti
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

NEODOLJIVI SERNIK Pečeni poljski čizkejk pravi je raj za nepca, za savršen petak
Kremast i sočan, ukućani će ga obožavati.

ZAPEČENI BROKOLI Zdrav i ukusan ručak koji će cela porodica obožavati
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Komentari (0)