ČOKOLADNA TORTA Raskošna poslastica za sve specijalne prilike, ukusa koji se pamti
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
Potrebno je:
Za kore:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 150 g brašna
- 50 g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
Za beli kremasti fil:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 4 kašike gustina
- 200 g putera
Za čokoladni ganaš krem:
- 200 g crne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i ulje. Dobro promešajte pa pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Umešajte u smesu sa jajima, pa polako promešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Onda je podelite na tri dela. Pecite svaku koru oko 20 minuta, u rerrni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda pustite kore da se prohlade. Zagrejte mleko sa šećerima, pa u preostalih 100 ml razmutite gustin. Nakon što provri, dodajte smesu sa gustinom pa kuvajte uz neprestano mešanje, na tihoj vatri. Pustite da se hladi, pa umutite puter i dodajte u prohlađen fil. Dobro sjedinite. Slatku pavlaku zagrejte do ključanja, ali nemojte da provri. Zatim je prelijte preko polomljene čokolade. Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa ostavite u frižideru da se stegne. Polovinu belog fila nanesite preko prve kore, pa stavite drugu koru i ostatak belog fila. Preko stavite treću koru, pa sve premažite čokoladnim ganaš kremom. Ostavite tortu par sati u frižideru.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Po receptu za početnike, a ostavlja bez daha
Kremasta poslastica bogatog ukusa raspametiće i one izbirljive.
TIJANINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA, A NEĆE VAS UGOJITI Savršena za leto, pravićete je stalno
Ako želite da jedete tortu bez griže savesti, onda je recept Tijane Mladenović baš za vas
ČOKOLADNA POSLASTICA ZA SVE PRILIKE Nema paljenja šporeta, a nema ko vam neće tražiti recept
Ukusa koji se pamti, oduševiće sve koji je budu probali.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)