ČOKOLADNA TORTA Raskošna poslastica za sve specijalne prilike, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.

čokoladna torta
Printscreen

Potrebno je:

Za kore:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 150 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja

Za beli kremasti fil:

  • 500 ml mleka
  • 100 g šećera
  •  2 kesice vanilinog šećera
  • 4 kašike gustina
  • 200 g putera

Za čokoladni ganaš krem:

  • 200 g crne čokolade
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i ulje. Dobro promešajte pa pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Umešajte u smesu sa jajima, pa polako promešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Onda je podelite na tri dela. Pecite svaku koru oko 20 minuta, u rerrni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda pustite kore da se prohlade. Zagrejte mleko sa šećerima, pa u preostalih 100 ml razmutite gustin. Nakon što provri, dodajte smesu sa gustinom pa kuvajte uz neprestano mešanje, na tihoj vatri. Pustite da se hladi, pa umutite puter i dodajte u prohlađen fil. Dobro sjedinite. Slatku pavlaku zagrejte do ključanja, ali nemojte da provri. Zatim je prelijte preko polomljene čokolade. Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa ostavite u frižideru da se stegne. Polovinu belog fila nanesite preko prve kore, pa stavite drugu koru i ostatak belog fila. Preko stavite treću koru, pa sve premažite čokoladnim ganaš kremom. Ostavite tortu par sati u frižideru. 

 

@moja.trpeza Peršun je dobro piti za detoksikaciju, čišćenje bubrega, smanjenje nadutosti, jačanje imuniteta i regulisanje krvnog pritiska. #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #persun ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading