ČOKOLADNA TORTA Raskošna poslastica za sve specijalne prilike, ukusa koji se pamti
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.

Potrebno je:
Za kore:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 150 g brašna
- 50 g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
Za beli kremasti fil:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 4 kašike gustina
- 200 g putera
Za čokoladni ganaš krem:
- 200 g crne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i ulje. Dobro promešajte pa pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Umešajte u smesu sa jajima, pa polako promešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Onda je podelite na tri dela. Pecite svaku koru oko 20 minuta, u rerrni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda pustite kore da se prohlade. Zagrejte mleko sa šećerima, pa u preostalih 100 ml razmutite gustin. Nakon što provri, dodajte smesu sa gustinom pa kuvajte uz neprestano mešanje, na tihoj vatri. Pustite da se hladi, pa umutite puter i dodajte u prohlađen fil. Dobro sjedinite. Slatku pavlaku zagrejte do ključanja, ali nemojte da provri. Zatim je prelijte preko polomljene čokolade. Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi pa ostavite u frižideru da se stegne. Polovinu belog fila nanesite preko prve kore, pa stavite drugu koru i ostatak belog fila. Preko stavite treću koru, pa sve premažite čokoladnim ganaš kremom. Ostavite tortu par sati u frižideru.
Možda vas zanima:

ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Poslastica za sva vremena zbog koje će vam poći voda na usta
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.

POLICAJKA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa kremastim filom, "razoružaće"vas od prvog zalogaja
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.

BRZA ČOKOLADNA TORTA Za pravo uživanje posle ručka, a gotova za pola sata
Fenomenalna poslastica uspeće svima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.

TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)