STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jednostavni desert skupog ukusa, za savršen vikend
Starinski slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- puter za premazivanje
- 300 g glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 6 kašika žutog šećera
- 150 g margarina
- 200 ml mleka
- 450 g džema od višanja
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pek-papir isecite na veličinu 45x35 cm. Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mleka zamesite testo pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite još par minuta. Testo razvucite u pravougaonik veličine 40x30 cm i pažljivo uz pomoć oklagije prebacite na papir za pečenje. Džemom premažite i uvijte sa jednog kraja papira prema unutra dok se ne razvalja celo testo. Oko rolata čvrsto umotajte papir za pečenje pa ga dalje motajte u aluminijumsku foliju. Stavite u posudu za pečenje koja ima rešetku jer rolat treba da bude na rešetki, a u donji deo se sipa vrela voda, ali tako da voda ne dodiruje foliju sa rolatom. Pecite desert u zagrejanoj rerni 1 sat i 10 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u rolnu ne izađe čista. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jeftina poslastica skupog ukusa od koje će vam poći voda na usta
Fenomenalan desert budi sva čula, a priprema je jednostavna.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)