BANANA ROLAT Pravi se lako, a poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Sočan i sladak, uzećete parče više.

Potrebno je:
- 400 g kesten pirea
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 100 g šećera
- 5 kašika vode
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike kakaoa
- 2 banane
- rendana čokolada ili mrvice za posipanje
Priprema:
Stavite šećer i vodu da provre, pa dodajte kesten pire. Sklonite sa vatre, umutite mikserom. Dodajte orahe, keks, kakao i istopljen puter. Sve dobro izmešajte. Rasporedite smesu kao koru debljine prsta na tacnu. Na kraj stavite banane jednu ispod druge i napravite rolat. Pospite ga rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama i stavite u frižider da se stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.


STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jednostavni desert skupog ukusa, za savršen vikend
Starinski slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.

ČOKOLADNI ROLAT Kremast i neodoljiv, savršen za svaku svečanu trpezu
Fenomenalan i sladak, oduševiće i one izbirljive.

POSNE PRINCES KROFNE Vazdušaste i mekane kao duša, poćiće vam voda na usta
Kremaste i sočne, tope se u ustima.

JAFA KOLAČ Osvežavajući desert koji budi sva čula, u sočnom spoju sa pomorandžom
Kremast i sladak, pravićete stalno.

LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.

OPERA TORTA Klasik francuskog poslastičarstva u simfoniji različitih slatkih ukusa
Svečana i raskošna, gosti će biti oduševljeni.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)