ČOKOLADNA TORTA SA KAFOM Aromatična i očaravajuća, u savršenom spoju ukusa
U savršenom spoju slatkiša i omiljenog napitka.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

RASKOŠNA ČOKOLADNA TORTA Sa puno fila i slojeva, za svaku svečanost
Neodoljiva i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SMEDEREVSKA TORTA SA KAFOM Poslastica koja najbolje ide uz omiljeni napitak, svi će tražiti dodatak
Ako volite kafu, ovu tortu ćete obožavati.

BRZA ČOKOLADNA TORTA Nepečena poslastica u neodoljivom spoju keksa, pudinga i čokolade, za prave sladokusce
Nepečena čokoladna poslastica sa dva fila osvojiće sve slatkoljupce.

SAHER TORTA Očaravajuća poslastica osmišljena 1832.godine za kneza, u sočnom spoju čokolade sa džemom
Osmislio je 1832.godine Franc Saher za kneza Klemensa fon Meterniha.
- 250 g višenamenskog brašna
- 250 g šećera
- 2 kašičice sode bikarbone
- 90 g kakaoa
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 125 ml ulja
- 125 ml kuvane kafe
- 125 ml punomasnog mleka
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za glazuru:
- 5 kašika višenamenskog brašna
- 125 ml punomasnog mleka
- 60 g putera, omekšanog
- 60 g masti
- 125 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. 2 tepsije obložite pek papirom. U jednu veliku posudu prosejte suve sastojke. Umešajte ulje, kafu i mleko, pa mutite minut. Onda dodajte jaja i vaniku i mutite još dva minuta. Izlijte u pripremljene tepsije. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Ostavite 10 minuta da se prohlade, pa ih stavite na rešetke. U jednoj šerpi umutite brašno sa mlekom. Kuvajte i mešajte dok se ne zgusne na srednjoj vatri, oko dva minuta. Ostavite u frižideru da se prohladi. U zasebnoj posudi umutite puter, mleko, šećer i vanilu oko 4 minuta- Onda dodajte smesu ohlađenog mleka i mutite 10 minuta.Premažite glazuru između patišpanja i preko vrha i stranica torte. Uživajte!

KUGLOF SA ŠARGAREPOM I BUNDEVOM Aromatični desert savršen za sve svečane prilike
Mekan i sočan, uzećete parče više.

TIRAMISU SA KESTENOM Italijanski slatkiš na drugačiji način, savršen uz omiljeni napitak
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

ČOKOLADNI MAKARONSI Francuski slatkiš u još slađem izdanju, prste da poližete
Najbolje služite uz šolju kafe.

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.

STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.
Komentari (0)