ČOKOLADNA TORTA SA KAFOM Aromatična i očaravajuća, u savršenom spoju ukusa
U savršenom spoju slatkiša i omiljenog napitka.
Potrebno je:
- 250 g višenamenskog brašna
- 250 g šećera
- 2 kašičice sode bikarbone
- 90 g kakaoa
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 125 ml ulja
- 125 ml kuvane kafe
- 125 ml punomasnog mleka
- 2 velika jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za glazuru:
- 5 kašika višenamenskog brašna
- 125 ml punomasnog mleka
- 60 g putera, omekšanog
- 60 g masti
- 125 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. 2 tepsije obložite pek papirom. U jednu veliku posudu prosejte suve sastojke. Umešajte ulje, kafu i mleko, pa mutite minut. Onda dodajte jaja i vaniku i mutite još dva minuta. Izlijte u pripremljene tepsije. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Ostavite 10 minuta da se prohlade, pa ih stavite na rešetke. U jednoj šerpi umutite brašno sa mlekom. Kuvajte i mešajte dok se ne zgusne na srednjoj vatri, oko dva minuta. Ostavite u frižideru da se prohladi. U zasebnoj posudi umutite puter, mleko, šećer i vanilu oko 4 minuta- Onda dodajte smesu ohlađenog mleka i mutite 10 minuta.Premažite glazuru između patišpanja i preko vrha i stranica torte. Uživajte!
Možda vas zanima:
OPERA TORTA Francuska poslastica sa kafom koja mami na zalogaj više
Ako volite poslastice sa kafom, Opera tortu ćete obožavati.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)