ČOKOLADNI MAKARONSI Francuski slatkiš u još slađem izdanju, prste da poližete
Najbolje služite uz šolju kafe.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ČOKOLADNI MUS OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se očas posla, a nikad kremastiji
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČUPAVCI Starinski slatkiš sa kokosom za sve svečene prilike, prste da poližete
Ako volite kokos, čupavce ćete obožavati.

NEODOLJIVI KAPKEJKOVI Aromatični i slatki, nestaće sa stola odmah
Prave se lako, a pojedu brzo.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert mekan kao duša, za pravo uživanje
Savršene i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 80 g belanaca
- 125 g veoma sitno samlevenog badema
- 125 g šećera u prahu
- 1 velika kašika prosejanog kakaoa
- 100 g kristal šećera
- 2 velike kašike vode
- 250 g čokolade
- 230 ml slatke pavlake
- 1 kašika vanilinog ekstrata
Priprema
Rernu zagrejte na 140 stepeni. U jednoj posudi prosejte bademe sa šećerom u prahu. Onda dodajte kašiku kakao praha. Umešajte 40 g netučenih belanaca, pa dobro promešajte. U 2 kašike vode skuvajte 100 g šećera da dobijete sirup. Zasebno umutite ostatak belanaca sa prstohvatom soli, pa na polovini dodajte šećerni sirup uz neprestano mućenje. Pomešajte polako sneg sa bademima pa sipajte u kesu za ukrašavanje. Istikujte makaronse u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih ostavite 40 minuta na sobnoj temperaturi. Sušite oko 15 do 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 140 stepeni. Na umerenoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku, pa kad krene da vri umešajte seckanu čokoladu, i mešajte. Pustite da se fil malo prohladi pa njime punite makaronse.
NE DOPADA MI SE TVOJA ENERGIJA: Mateja sasuo u lice Stefani sve što misli o njoj, pa dao svoj iskren sud o njenom odnosu sa Munjezom! (VIDEO)

VEČERAS SPAVAMO SAT KRAĆE: Ne zaboravite da pomerite sat unazad

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
Napravili smo životu grešku: Terza se prisetio svojih loših postupaka, pa se poistovetio sa Stefani, a EVO šta je rekao o svom velikom drugu Munjezu... (VIDEO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

OD PEPELA U "ENERGETICI" - CEMENT! Druga faza ekološkog projekta u Kragujevcu!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
Peja konačno progovorio: Žestoko unakazio Munju, on pokušao da ga isprovocira preko Ene Čolić! (VIDEO)

NOVA DRAMA NA NEBU IZNAD VAŠINGTONA: Izbegnut sudar putničkog i vojnog aviona

UVEDENA VANREDNA ODBRANA PRVI PUT OD POPLAVA 2014.: Sava raste 2 cm na sat, u Šapcu se dežura duž obale

SOČNE ORANDŽ KOCKE Neodoljivi desert koji super ide uz šoljicu kafe
Osvežavajući kolač za prave sladokusce.

PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.

POSNO MEDENO SRCE Jednostavan kolač skupog ukusa, za sve prilike
Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.

POSNA BANANA TORTA Očaravajuća voćna poslastica koja će vas osvežiti u trenu
Slatka i ukusna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

KOLAČ SA MEDOM Sočan i ukusan, a pravi se brzo i lako
Jednostavne pripreme i skupog ukusa.
Komentari (0)