ČOKOLADNI MAKARONSI Francuski slatkiš u još slađem izdanju, prste da poližete
Najbolje služite uz šolju kafe.
Potrebno je:
- 80 g belanaca
- 125 g veoma sitno samlevenog badema
- 125 g šećera u prahu
- 1 velika kašika prosejanog kakaoa
- 100 g kristal šećera
- 2 velike kašike vode
- 250 g čokolade
- 230 ml slatke pavlake
- 1 kašika vanilinog ekstrata
Priprema
Rernu zagrejte na 140 stepeni. U jednoj posudi prosejte bademe sa šećerom u prahu. Onda dodajte kašiku kakao praha. Umešajte 40 g netučenih belanaca, pa dobro promešajte. U 2 kašike vode skuvajte 100 g šećera da dobijete sirup. Zasebno umutite ostatak belanaca sa prstohvatom soli, pa na polovini dodajte šećerni sirup uz neprestano mućenje. Pomešajte polako sneg sa bademima pa sipajte u kesu za ukrašavanje. Istikujte makaronse u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih ostavite 40 minuta na sobnoj temperaturi. Sušite oko 15 do 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 140 stepeni. Na umerenoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku, pa kad krene da vri umešajte seckanu čokoladu, i mešajte. Pustite da se fil malo prohladi pa njime punite makaronse.
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SLATKE PRŽENICE SE TOPE U USTIMA Gotove za 15 minuta, a i dupla mera je malo
Savršene za doručak ili užinu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)