ČUPAVCI SA BELOM ČOKOLADOM Klasik koji ne izlazi iz mode, u još slađem spoju

Ivana Pavlović

13:30

Slatki kutak 0

Mirišu na more, a savršeni i slatki.

čupavci sa belom čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 velikih kašika brašna
  • 4 velike kašike šećera
  • 1,5 dl ulja
  • pola praška za pecivo

Za glazuru:

  • 300 g bele čokolade
  • 4 dl mleka
  • 4 dl slatke pavlake
  • kokos

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite žumanca od belanca. Žumanca umutite sa šećerom. Zasebno, belanca umutite u čvrst sneg. Onda u žumanca dodajte malo brašna i snega, pa polako umešajte.  Pleh obložite pek papirom pa izlijte smesu. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čokoladu zagrejte u šerpi sa mlekom i slatkom pavlakom, dok se ne otopi, uz neprestano mešanje. Biskvit isecite na kocke. Umačite u glazuru pa u kokos. Bon appetit!

@moja.trpeza VATRENA FUZIJA UKUSA - POSNO Sastojci: 1 tikvica 1 tortilja 100 g crvenog pasulja Namaz od leblebija (humus) 100 g čeri paradajza So Maslinovo ulje Priprema: 1. Tikvicu iseckajte na tanke kolutove ili trakice i izgrilujte na tiganju ili roštilju dok ne omekša i dobije zlatnu boju. 2. Tortilju isecite na trakice, zatim ih propržite u tiganju dok ne postanu hrskave. 3. Pržene tortilja trakice i tikvice sipajte na tanjir. 4. Dodajte crveni pasulj i prepolovljene čeri paradajze. 5. Sve prelijte maslinovim uljem i posolite po ukusu. 6. Na kraju dodajte namaz od leblebija, lagano promešajte i uživajte! Savršen spoj hrskavog, kremastog i osvežavajućeg ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kitchen ♬ Abracadabra (Instrumental) - Cici Beats

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading