ČUPAVCI SA BELOM ČOKOLADOM Klasik koji ne izlazi iz mode, u još slađem spoju
Mirišu na more, a savršeni i slatki.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 velikih kašika brašna
- 4 velike kašike šećera
- 1,5 dl ulja
- pola praška za pecivo
Za glazuru:
- 300 g bele čokolade
- 4 dl mleka
- 4 dl slatke pavlake
- kokos
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite žumanca od belanca. Žumanca umutite sa šećerom. Zasebno, belanca umutite u čvrst sneg. Onda u žumanca dodajte malo brašna i snega, pa polako umešajte. Pleh obložite pek papirom pa izlijte smesu. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čokoladu zagrejte u šerpi sa mlekom i slatkom pavlakom, dok se ne otopi, uz neprestano mešanje. Biskvit isecite na kocke. Umačite u glazuru pa u kokos. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČUPAVCI NA ČAŠE Savršeni za sve svečane prilike, a uspevaju i domaćicama početnicima
Sočni i mekani, nestaće sa stola odmah.
ČUPAVCI SA ŠUMSKIM VOĆEM Slatko -kiselkasta kombinacija koja mami na zalogaj više
Smažu se u trenu, a pogodni za sve svečane prilike.
ČUPAVCI IZ BAKINE KUHINJE MIRIŠU NA DETINJSTVO Mame i mirisom i ukusom
Savršen spoj čokolade i kokosa.
BRZI ČUPAVCI SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju i početnicima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje služite uz kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)