KOLAČ SA MEDOM Sočan i ukusan, a pravi se brzo i lako

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Jednostavne pripreme i skupog ukusa.

kolač sa medom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 260 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 125 mililitara meda
  • 155 g maslaca
  • 3 jaja
  • 180 g jogurta

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi otopite maslac. U jednoj posudi sjedinite brašno, šećer i prašak za pecivo. Zasebno pomešajte maslac, jaja, jogurt i med. Pomešajte obe smese da dobijete kompaktnu smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prelijte sa medom.

VATRENA FUZIJA UKUSA - POSNO Sastojci: 1 tikvica 1 tortilja 100 g crvenog pasulja Namaz od leblebija (humus) 100 g čeri paradajza So Maslinovo ulje Priprema: 1. Tikvicu iseckajte na tanke kolutove ili trakice i izgrilujte na tiganju ili roštilju dok ne omekša i dobije zlatnu boju. 2. Tortilju isecite na trakice, zatim ih propržite u tiganju dok ne postanu hrskave. 3. Pržene tortilja trakice i tikvice sipajte na tanjir. 4. Dodajte crveni pasulj i prepolovljene čeri paradajze. 5. Sve prelijte maslinovim uljem i posolite po ukusu. 6. Na kraju dodajte namaz od leblebija, lagano promešajte i uživajte! Savršen spoj hrskavog, kremastog i osvežavajućeg ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kitchen ♬ Abracadabra (Instrumental) - Cici Beats Watch on TikTok

Komentari (0)