POSNO MEDENO SRCE Jednostavan kolač skupog ukusa, za sve prilike

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Toliko je dobar da nećete moći da prestanete da ga jedete.

kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • 150 g šećera
  • 250 ml kisele vode
  • 120 ml ulja
  • 6 kašika džema od kajsija
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • seckani bademi

Za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. Zasebno sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Mikserom sjedinite, pa sipate u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Preostalim džemom premažite vruć kolač. Na pari otopite čokoladu sa uljem. Glazurom prelijte prohlađen kolač. Pospite seckanim bademom. Uživajte!

@moja.trpeza Gulaš od sočiva Sastojci: 300 g kuvanog sočiva 100 g crnog luka 3 kašike paradajz pirea 100 g šargarepe 100 g krompira 1 paprika Peršun, so, biber Maslinovo ulje Priprema: Sitno iseckati luk i šargarepu, propržiti, zatim dodati seckani krompir i papriku. Naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša. Dodati sočivo, paradajz pire, so, biber i peršun. Kuvati još nekoliko minuta dok se ne zgusne, pa poslužiti. #mojatrpeza #gulas #recept #proteinskiobrok #foodtok #zdravahrana #fyp #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading