ČERVIŠ Čuveni nemački desert s višnjama koji se topi u ustima
Sladak i ukusan, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 500 g svežih višanja (ili čeršviša)
- 100 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 limun (sok)
- 100 ml vode
- 1 kašičica skrobnog brašna
- 100 g prah šećera
Priprema:
Operite i očistite višnje, pa ih stavite u veću šerpu. Dodajte šećere i limunov sok. Prelijte sa 100 ml vode. Zakuvajte na srednjoj vatri, sve dok višnje ne puste sok, uz povremeno mešanje. Razmutite brašno u malo hladne vode, pa dodajte prokuvanu smesu. Kuvajte još dva do tri minuta, dok sirup ne postane gust, pa skinte sa vatre i ostavite da se prohladi. Pospite desert prah šećerom.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)