DUBAI MAFINI Ako ste voleli čuvenu čokoladu, ovaj desert nećete moći da prestanete da jedete
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ČOKOLADNI MAFINI Mekani kao duša, a uspeće i potpunim početnicima
Sočni i slatki, za pravo zadovoljstvo.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

Za testo
- 4 kašike šećera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za šecivo
- 3 kašike kakao praha
Za fil
- 200 kadaif rezanaca
- 1 kašičica putera
- 4 kašike putera od pistaća
- 2 kašike susamove paste (tahinija)
Za glazuru
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja, šećer i so. Sipajte ulje i opet mutite minut do dva. Onda prosejte i dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao prah. Izlijte smesu u kalup za mafine obložen papirnim korpicama. Pecite 15 do 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izlomljenu čokoladu prelijte slatkom pavlakom, pa otopite na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje.Prekrijte providnom folijom, pa kad se ohladi mutite kratko mikserom. U jednoj posudi pomešajte kadaif rezanca, otopljen puter, puter od pistaća i susamovu pastu. Pečenim mafinima odsecite vrhove, pa filujte pripremljenom smesom. Dodajte čokoladnu glazuru, pa dekorišite mafine. Bon appetit!

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.
Komentari (0)