DUBAI MAFINI Ako ste voleli čuvenu čokoladu, ovaj desert nećete moći da prestanete da jedete
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za testo
- 4 kašike šećera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za šecivo
- 3 kašike kakao praha
Za fil
- 200 kadaif rezanaca
- 1 kašičica putera
- 4 kašike putera od pistaća
- 2 kašike susamove paste (tahinija)
Za glazuru
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja, šećer i so. Sipajte ulje i opet mutite minut do dva. Onda prosejte i dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao prah. Izlijte smesu u kalup za mafine obložen papirnim korpicama. Pecite 15 do 18 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izlomljenu čokoladu prelijte slatkom pavlakom, pa otopite na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje.Prekrijte providnom folijom, pa kad se ohladi mutite kratko mikserom. U jednoj posudi pomešajte kadaif rezanca, otopljen puter, puter od pistaća i susamovu pastu. Pečenim mafinima odsecite vrhove, pa filujte pripremljenom smesom. Dodajte čokoladnu glazuru, pa dekorišite mafine. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MAFINI Jednostavni, brzi, sočni i mekani, po receptu za početnike
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.
NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
LAVA MAFINI Brzi čokoladni desert koji se topi u ustima
Služite uz kuglu sladoleda.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)