ČOKOLADNI MAFINI Kolači savršeni kada navrate iznenadni gosti, ukusni, a gotovi začas
Najbolje služite uz šolju crne kafe ili toplog mleka.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 2 dl mleka
- 150 g brašna
- 2 kafene kašike kakaa
- 180 g šećera
- pola kesice kesice vanilinog šećera
- pola kesice praška za pecivo
- 100 g čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer. Zasebno umutite dva jaja sa šećerom. Sjedinite obe smese pa dobro promešajte. Dodajte brašno uz lagano mešanje. Dodajte otopljenu čokoladu pa smesu ravnomerno rasporedite u korpice za čokoladne mafine. Pecite mafine oko 15 minuta,u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Ostavite oko tri minuta da se prohladi. a zatim pleh sa kalupima za čokoladne mafine uklonite iz rerne i sačekajte oko tri minuta da se malo proholadi.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.
NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Uspevaju i potpunim početnicima, a tope se u ustima
Fenomenalan i brz kolač, kao savršen za iznenadne goste.
ČOKOLADNI MAFINI Neodoljivi zalogajčići koji se tope u ustima, a savršeni su za dolazak iznenadnih gostiju
Još slađi i ukusniji od klasičnih, bolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI MAFINI Mekani kao duša, a uspeće i potpunim početnicima
Sočni i slatki, za pravo zadovoljstvo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)