POSNI MINJONI OD SAMO 4 SASTOJKA Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Pravi se lako, a smaže brzo.

posni minjoni
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 140 g urmi
  • pola šolje pistaća
  • 80 g čokolada bez šećera
  • 1 kašika maslinovog ili kokosovog ulja

Priprema:

Urme potopite 15 minuta u vodu, pa im izvadite koštice. U blenderu sameljite pistaće, pa dodajte urme i opet izblendajte. Uzimajte po malo od smese pa rukom oblikujte kuglice. Potopite urme u vodu 15 minuta, pa im onda izvadite koštice. Pistaće sameljite u blenderu, dodajte im urme pa zajedno izblendajte. Uzimajte smesu i oblikujte kuglice. Prebacite ih u silikonski kalup za led i poravnajte, pa ostavite u zamrzivaču pola sata. Čokoladu sa uljem otopite u mikrotalasnoj. Umočite svaki minjon u čokoladu, pa ostavite u frižideru 10 minuta. Dekorišite seckanim pistaćima.

Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mleka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlekom, so i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umešavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Testo podelite na četiri dela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C. Uživajte u hrskavim i savršenim ružicama koje će oduševiti goste! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryoupage #fyp #foryou ♬ Akon's Beautiful Day - Akon

Komentari (0)