POSNI MINJONI Popraviće vam dan u trenu, a mirišu na nedelju
Prave se brzo i lako, a idealni su za svečanu ili slavsku trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je
- 350 g šećera
- 1 dl vode
- 120 g margarina
- 200 g mlevenog posnog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g šećera u prahu
- malo vode
- posna čokolada
Priprema:
Šećer i vodu ušpinujte pa dodajte margarin. Nakon što se margarin otopi dodajte posni mleveni keks i orahe, izmešajte pa umesite rukom. Smesu prebacite na tacnu obloženu pek-papirom pa razvucite na oko 1-1,5 cm debljine. Stavite u frižider da se stegne. Otopite čokoladu sa šećerom u prahu i malo vode da dobijete fondan, koji treba da bude gust. Pustite da se dobro stegne. Dekorišite po želji pa secite na kockice. Prelijte pripremljenim fondanom sa svih strana. Prijatno!

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.
Komentari (0)