POSNI MINJONI Popraviće vam dan u trenu, a mirišu na nedelju
Prave se brzo i lako, a idealni su za svečanu ili slavsku trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 350 g šećera
- 1 dl vode
- 120 g margarina
- 200 g mlevenog posnog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g šećera u prahu
- malo vode
- posna čokolada
Priprema:
Šećer i vodu ušpinujte pa dodajte margarin. Nakon što se margarin otopi dodajte posni mleveni keks i orahe, izmešajte pa umesite rukom. Smesu prebacite na tacnu obloženu pek-papirom pa razvucite na oko 1-1,5 cm debljine. Stavite u frižider da se stegne. Otopite čokoladu sa šećerom u prahu i malo vode da dobijete fondan, koji treba da bude gust. Pustite da se dobro stegne. Dekorišite po želji pa secite na kockice. Prelijte pripremljenim fondanom sa svih strana. Prijatno!
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)