KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Sladak i slasan desert, prste da poližete.

komisbrot sa kikirikijem
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 5 belanaca 
  • 5 kašika kristal šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike ulja
  • 50 g čokolade
  • 50 g kikirikija
  • 50 g suvog grožđa
  • 2 kašike ruma

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kikiriki malo prepecite u tiganju. Onda ga prohladiite i skinite ljuspice, pa ga naseckajte. Polomite čokoladu na kockice. Rumom prelijte suvo grožđe. Onda ga ocedite, pa sa kikirijem i čokoladom dodajte u brašno. Belanca umutite u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer, uz neprestano mešanje. Dodajte ulje, pa mutite. Onda ugasite mikser pa dodajte brašno sa sastojcima, i izmešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađen komisbrot secite na tanke šnite. 

Komentari (0)

Loading