KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.
Potrebno je:
- 5 belanaca
- 5 kašika kristal šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 50 g čokolade
- 50 g kikirikija
- 50 g suvog grožđa
- 2 kašike ruma
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kikiriki malo prepecite u tiganju. Onda ga prohladiite i skinite ljuspice, pa ga naseckajte. Polomite čokoladu na kockice. Rumom prelijte suvo grožđe. Onda ga ocedite, pa sa kikirijem i čokoladom dodajte u brašno. Belanca umutite u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer, uz neprestano mešanje. Dodajte ulje, pa mutite. Onda ugasite mikser pa dodajte brašno sa sastojcima, i izmešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađen komisbrot secite na tanke šnite.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)