KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

Potrebno je:
- 5 belanaca
- 5 kašika kristal šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 50 g čokolade
- 50 g kikirikija
- 50 g suvog grožđa
- 2 kašike ruma
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kikiriki malo prepecite u tiganju. Onda ga prohladiite i skinite ljuspice, pa ga naseckajte. Polomite čokoladu na kockice. Rumom prelijte suvo grožđe. Onda ga ocedite, pa sa kikirijem i čokoladom dodajte u brašno. Belanca umutite u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer, uz neprestano mešanje. Dodajte ulje, pa mutite. Onda ugasite mikser pa dodajte brašno sa sastojcima, i izmešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađen komisbrot secite na tanke šnite.
Možda vas zanima:

STARINSKI KOMISBROT Jednostavni kolač koji savršeno ide uz kafu ili čaj
Jednostavan kolač bogat suvim grožđem, prste da poližete.

STARINSKI KOMISBROT Jednostavan kolač skupog ukusa po receptu iz bakine kuhinje
Jednostavne pripreme i neodoljivog ukusa, bićete oduševljeni.

SAVRŠENA LETNJA POSLASTICA Kremasti kolač sa čokoladom i jagodama, senzacija prefinjenog ukusa
Savršena za sve prilike i kombinacija kojoj malo ko može da odoli

TURSKI MOKRI KOLAČ Recept je na čaše, pa je gotov za 30 minuta, a prosto se topi u ustima!
Čokoladni kolač koji podseća na koh.

ŠAMPITA SA BRESKVAMA Zbog ovog recepta usijao se internet, a kada ga napravite, shvatićete i zašto
Voćne kolače svi vole, još kad su sočni i kremasti, garantovano će svi biti zadovoljni. Obavezno probajte ovo kremasto i voćno zadovoljstvo, jer ćete sigurno "olizati" tanjir i tražiti repete.

POSNA ROZEN TORTA Čokoladna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede!
Čokoladna torta sa rozen korama je odličan izbor kada imate goste.

BRZI KOLAČ S KUPINAMA Fenomenalni voćni desert kao osmišljen za vrele, letnje dane
Nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)