KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.
Potrebno je:
- 5 belanaca
- 5 kašika kristal šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 50 g čokolade
- 50 g kikirikija
- 50 g suvog grožđa
- 2 kašike ruma
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kikiriki malo prepecite u tiganju. Onda ga prohladiite i skinite ljuspice, pa ga naseckajte. Polomite čokoladu na kockice. Rumom prelijte suvo grožđe. Onda ga ocedite, pa sa kikirijem i čokoladom dodajte u brašno. Belanca umutite u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer, uz neprestano mešanje. Dodajte ulje, pa mutite. Onda ugasite mikser pa dodajte brašno sa sastojcima, i izmešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađen komisbrot secite na tanke šnite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)