STARINSKI KOMISBROT Jednostavni kolač koji savršeno ide uz kafu ili čaj

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Jednostavan kolač bogat suvim grožđem, prste da poližete.

komisbrot
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 6 kašika šećera 
  • 8 kašika brašna
  • 1 kašika ulja 
  • 100 g seckanih oraha 
  • 50 g suvog groždja 
  • rendana kora limuna 
  • četvrtina praška za pecivo 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Penasto umutite belanca sa šećerom, pa umešajte žumanca. Lagano dodajte ostale sastojke uz mešanje. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen, pa pustite da se prohladi. Secite kolač na kriške. 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading