BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert za prave sladokusce.

baklava rolat
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500 g kora za baklavu
  • 150 g  šećera
  • 500 g mlevenih oraha
  • 250 g griza
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv

  • 500 g šećera
  • 500 ml vode
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašičica soka od limuna

Priprema:

Za fil izmešajte šećer, griz i prašak za pecivo, pa dodajte 50 ml vode da dobijete ujednačenu masu i podelite na 10 delova. Odvojte 20 kora. Raširite jednu koru, poprskajte uljem, stavite preko drugu koru, poprskajte uljem. Na jedan kraj kore stavite deo fila i čvrsto urolajte. Uradite isto sa ostalim korama i filom da dobijete 10 rolnica. Ređajte ih u podmazan pleh, premažite uljem i isecite na komade dužine 5 cm. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata ili dok ne dobiju smeđu boju. Za preliv stavite oba šećera i vodu da provre, pa kuvajte još 5 minuta i dodajte limu. Vruću baklavu prelijte ohlađenim sirupom.

Komentari (0)