FENOMENALNA PUDING ČOKOLADNA TORTA Jednostavna poslastica skupog ukusa
Kremasta poslastica oduševiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 140 g putera
- 150 g šećera
- 200 g crne čokolade
- 800 ml mleka
- 90 g brašna
- 1/2 mahune vanile
Priprema:
U šerpi otopite čokoladu, uz neprestano mešanje. Zasebno zagrejte sa vanilom, ali vodite računa da ne provri. Onda umešajte brašno, pa mutite dok smesa ne postane glatka. U vrelo mleko sipajte smesu, uz neprestano mešanje. Kada proključa, kuvajte još 5 minuta. U kalup za tortu sipajte puding, pa pustite da se prohladi. Ostavite bar 3 sata u frižideru.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Uspeva i početnicima, a i dupla mera je malo
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
ČOKOLADNA TORTA PO RECEPTU IZ 1860 GODINE Savršen spoj čokolade, oraha i džema od kajsija
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)