SAHER TORTA Raskošna poslastica ukusa koji se pamti, za savršen vikend
Osvežavajuća čokoladna poslastica za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 150 g putera
- 130 g čokolade sa 55% kakao delova
- 100 g šećera
- 100 g prah šećera
- 140 g brašna
- 1 vanila štapić (po želji)
Za nadev:
- 200 g džema od kajsija
Za preliv:
- 200 g šećera
- 125 ml vode
- 150 g čokolade sa 55% kakao delova
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca. Umutite belanca i dodajte šećer (oba). Posebno umutite puter sa žumancima, zatim otopljenu čokoladu. Prosejete brašno u smesu i dodate prethodno umućena belanca. U okrugli pleh sa odvojivim stranicama stavite papir za pečenje i smesu. Pečete 10 min sa odškrinutim vratima na temperaturi od 170 stepeni. Zatim još 50 minuta na istoj temperaturi. Ostavite da se prohladi 20 min. Isecite koru na pola. U šerpici skuvajte čokoladu, šećer i vodu. Prohladite i prelijte tortu.
Možda vas zanima:
SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DANIJELINA SAHER TORTA U SAVRŠENOM SPOJU DŽEMA I ČOKOLADE Savršena za svaku svečanost
Napravite čuvenu austrijsku poslasticu po receptu Danijele Šoškić iz Požarevca.
SAHER TORTA Najpoznatija austrijska čokoladna torta nastala 1832 godine, za sve svečanosti
Osmislio je 1832.godine Franc Zaher za kneza Meternika u Beču.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)