SAHER TORTA Raskošna poslastica ukusa koji se pamti, za savršen vikend

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Osvežavajuća čokoladna poslastica za prave sladokusce.

saher torta
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za biskvit:

  •  6 jaja
  • 150 g putera
  • 130 g čokolade sa 55% kakao delova
  • 100 g šećera
  • 100 g prah šećera
  • 140 g brašna
  • 1 vanila štapić (po želji)

Za nadev:

  • 200 g džema od kajsija

Za preliv:

  • 200 g šećera
  • 125 ml vode
  • 150 g čokolade sa 55% kakao delova

Priprema: 

Odvojite žumanca i belanca. Umutite belanca i dodajte šećer (oba). Posebno umutite puter sa žumancima, zatim otopljenu čokoladu. Prosejete brašno u smesu i dodate prethodno umućena belanca. U okrugli pleh sa odvojivim stranicama stavite papir za pečenje i smesu. Pečete 10 min sa odškrinutim vratima na temperaturi od 170 stepeni.  Zatim još 50 minuta na istoj temperaturi. Ostavite da se prohladi 20 min. Isecite koru na pola. U šerpici skuvajte čokoladu, šećer i vodu. Prohladite i prelijte tortu.

 

 

Komentari (0)