KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.

ekleri
Printscreen

Potrebno je:

  • 250 ml vode
  • 125 ml ulja
  • prstohvat soli
  • 2 kašike šećera
  • 150 g brašna
  • 4 komada jaja

Za fil:

  • 800 ml mleka
  • 2 pudinga sa ukusom vanile
  • 1 kašika gustina
  • 6-7 kašike šećera
  • 100 g maslaca
  • 6 kašika mlevenog keksa
  • 60 g čokolade
  • 1 kašičica maslaca

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite puding, šećer i gustin u 100 ml mleka, a ostatak stavite da se zagreva. Dodajte puding, pa zakuvajte fil. Potom ga pustite da se prohladi. Dodajte mleko u prahu i maslac, pa umutite mikserom. Umešajte i mleveni keks i kratko umutite. Sipajte vodu i ulje u šerpu, pa dodajte so i šećer. Zagrejte na umerenoj temperaturi, pa kad provri skinite sa ringle i dodajte brašno. Mešajte dok se smesa ne ujednači, pa vratite na ringlu i nastavite da mešate. Pustite da se hladi, pa dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom.U špric za eklere sipajte smesu, pa istiskajte eklere jednake veličine na papiru za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni,pa smanjite na 180 stepeni i pecite još 10 minuta.Nemojte da otvarate rernu tokom pečenja. Pustite da se prohlade, pa ih presecite na pola. Filom napunite poslastičarski špricm pa punite eklere. Otopljenu čokoladu sa maslacem na pari prelijte preko eklera

Komentari (0)

Loading