KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.

Potrebno je:
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- prstohvat soli
- 2 kašike šećera
- 150 g brašna
- 4 komada jaja
Za fil:
- 800 ml mleka
- 2 pudinga sa ukusom vanile
- 1 kašika gustina
- 6-7 kašike šećera
- 100 g maslaca
- 6 kašika mlevenog keksa
- 60 g čokolade
- 1 kašičica maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite puding, šećer i gustin u 100 ml mleka, a ostatak stavite da se zagreva. Dodajte puding, pa zakuvajte fil. Potom ga pustite da se prohladi. Dodajte mleko u prahu i maslac, pa umutite mikserom. Umešajte i mleveni keks i kratko umutite. Sipajte vodu i ulje u šerpu, pa dodajte so i šećer. Zagrejte na umerenoj temperaturi, pa kad provri skinite sa ringle i dodajte brašno. Mešajte dok se smesa ne ujednači, pa vratite na ringlu i nastavite da mešate. Pustite da se hladi, pa dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom.U špric za eklere sipajte smesu, pa istiskajte eklere jednake veličine na papiru za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni,pa smanjite na 180 stepeni i pecite još 10 minuta.Nemojte da otvarate rernu tokom pečenja. Pustite da se prohlade, pa ih presecite na pola. Filom napunite poslastičarski špricm pa punite eklere. Otopljenu čokoladu sa maslacem na pari prelijte preko eklera.
Možda vas zanima:

VALJUŠCI SA MAKOM Bude nostalgiju na dane detinjstva, a gotovi očas posla
Desert ukusa koji se pamti.

TIRAMISU EKLERI Savršen spoj vazdušastog testa i bogatog, kremastog fila, u desertu koji spaja ono najbolje
Mekani i sočni, za prave sladokusce.

ČOKOLADNI MUS Gotov za pola minuta, a nikad kremastiji i slađi, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert za sve prilike.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI SUFLE Desert koji se topi u ustima, a uspeva i početnicima, po receptu bez mane
Savršenog ukusa koji se pamti.

VANILICE Po jednostavnom, baka Draginom receptu starom 50 godina, nema im ravnih
Savršene za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.

ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

JAFA TORTA Poslastica koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i raskošna
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

LENJI KOLAČ SA ČOKOLADOM KADA NEMATE VREMENA ZA PRIPREMU Jednostvan desert božanstvenog ukusa
Topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)