KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- prstohvat soli
- 2 kašike šećera
- 150 g brašna
- 4 komada jaja
Za fil:
- 800 ml mleka
- 2 pudinga sa ukusom vanile
- 1 kašika gustina
- 6-7 kašike šećera
- 100 g maslaca
- 6 kašika mlevenog keksa
- 60 g čokolade
- 1 kašičica maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite puding, šećer i gustin u 100 ml mleka, a ostatak stavite da se zagreva. Dodajte puding, pa zakuvajte fil. Potom ga pustite da se prohladi. Dodajte mleko u prahu i maslac, pa umutite mikserom. Umešajte i mleveni keks i kratko umutite. Sipajte vodu i ulje u šerpu, pa dodajte so i šećer. Zagrejte na umerenoj temperaturi, pa kad provri skinite sa ringle i dodajte brašno. Mešajte dok se smesa ne ujednači, pa vratite na ringlu i nastavite da mešate. Pustite da se hladi, pa dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom.U špric za eklere sipajte smesu, pa istiskajte eklere jednake veličine na papiru za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni,pa smanjite na 180 stepeni i pecite još 10 minuta.Nemojte da otvarate rernu tokom pečenja. Pustite da se prohlade, pa ih presecite na pola. Filom napunite poslastičarski špricm pa punite eklere. Otopljenu čokoladu sa maslacem na pari prelijte preko eklera.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
TRADICIONALNI RECEPT ZA KADAIF Baršunasti slatkiš sa orasima savršenog ukusa
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ A može i dete da ga napravi
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)