KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- prstohvat soli
- 2 kašike šećera
- 150 g brašna
- 4 komada jaja
Za fil:
- 800 ml mleka
- 2 pudinga sa ukusom vanile
- 1 kašika gustina
- 6-7 kašike šećera
- 100 g maslaca
- 6 kašika mlevenog keksa
- 60 g čokolade
- 1 kašičica maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite puding, šećer i gustin u 100 ml mleka, a ostatak stavite da se zagreva. Dodajte puding, pa zakuvajte fil. Potom ga pustite da se prohladi. Dodajte mleko u prahu i maslac, pa umutite mikserom. Umešajte i mleveni keks i kratko umutite. Sipajte vodu i ulje u šerpu, pa dodajte so i šećer. Zagrejte na umerenoj temperaturi, pa kad provri skinite sa ringle i dodajte brašno. Mešajte dok se smesa ne ujednači, pa vratite na ringlu i nastavite da mešate. Pustite da se hladi, pa dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom.U špric za eklere sipajte smesu, pa istiskajte eklere jednake veličine na papiru za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni,pa smanjite na 180 stepeni i pecite još 10 minuta.Nemojte da otvarate rernu tokom pečenja. Pustite da se prohlade, pa ih presecite na pola. Filom napunite poslastičarski špricm pa punite eklere. Otopljenu čokoladu sa maslacem na pari prelijte preko eklera.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
TRADICIONALNI RECEPT ZA KADAIF Baršunasti slatkiš sa orasima savršenog ukusa
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ A može i dete da ga napravi
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)