NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 1 kašika instant kafe
- 75 g brašna
- 110 g putera
- 2 jajeta
- 150 ml vode
- 300 ml slatke pavlake
- 90 g šećera u prahu
- 1 kašika cimeta
- 2 kašike vode
Priprema:
U šerpu sipajte 150 ml vode i 60 g putera, uključite ringlu na srednju temperaturu. Kada se puter rastopi, dodajte brašno i mešajte sve dok testo ne počne da se odvaja od šerpe. Testo mutite mikserom i dodajte 2 jajeta. Testom punite špric i na nauljenom plehu napravite eklere.
Možda vas zanima:
EKLERI PUNJENI BOGATIM FILOM Desert koji pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike
Mirisni i sočni, svi će vam tražiti recept.
TIRAMISU EKLERI Savršen spoj vazdušastog testa i bogatog, kremastog fila, u desertu koji spaja ono najbolje
Mekani i sočni, za prave sladokusce.
OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.
KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)