PROLEĆNI MAFINI SA JAGODAMA Apsolutno su neodoljivi, a gotovi za pola sata
Mirisni i sočni, za pravo uživanje.

Potrebno je:
- 150 g brašna
- 125 g belog šećera
- 8 g praška za pecivo
- 1 jaje
- 1/2 kašičice esencije vanile
- 1/2 šolje mleka
- 25 g putera
- 8 jagoda iseckanih na sitne komade
Pripirema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Promešajte, pa napravite rupu u sredini. Razbijte jaje pa dodajte ekstrakt vanile. Pomešajte, pa dodajte polovinu od mleka i opet promešajte. Umešajte puter i dobro sjedinite, pa dodajte jagode. Izlijte smesu u kalup za mafine. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:

ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.

MAFINI CRVENI BARŠUN Po receptu za početnike, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Sočni i slatki, a dekorativno interesantni.

MAFINI SA BOROVNICAMA I BELOM ČOKOLADOM Voćni desert savršen za iznenadne goste, pravi se lako, a smaže začas
Sočni i slatki, poćiće vam voda na usta.

VOĆNI MAFINI Savršeni za dolazak iznenadnih gostiju, biće gotovi dok pristavite kafu
Neodoljivi i slatki, otopićete se od miline.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)