BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

bananamisu
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 velike kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • malo maslaca i prezli za kalup

Za fil:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 500 grama maskarponea
  • 50 grama šećera u prahu
  • 3-4 banane
  • kakao za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja umutite sa šećerom, pa prosejte brašno i umešajte ga u smesu. Izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku pa dodajte šećer. Umešajte maskarpone pa sjedinite u krem. Pustite da se prohladi. Zatim presecite banane na pola po dužini i širini pa ređajte po biskvitu. Onda prelijte filom. Pospite kakaom. Ostavite kolač preko noći u frižideru.

Komentari (0)

Loading