BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 velike kašike šećera
- 4 kašike brašna
- malo maslaca i prezli za kalup
Za fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 500 grama maskarponea
- 50 grama šećera u prahu
- 3-4 banane
- kakao za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja umutite sa šećerom, pa prosejte brašno i umešajte ga u smesu. Izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku pa dodajte šećer. Umešajte maskarpone pa sjedinite u krem. Pustite da se prohladi. Zatim presecite banane na pola po dužini i širini pa ređajte po biskvitu. Onda prelijte filom. Pospite kakaom. Ostavite kolač preko noći u frižideru.
Možda vas zanima:
LIMUN TIRAMISU BUDI SVA ČULA Savršeno rashlađuje, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i lagan, prste da poližete.
TIRAMISU SA BRESKVAMA OSVEŽAVA U TRENU Sočan i lagan, savršen za vrele dane
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.
LAŽNI TIRAMISU Nema piškota i maskarpone sira, a gotov za 20 minuta
Kremast i lagan, prste da poližete.
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, gotov očas posla, a topi se u ustima
Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)