TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.

Potrebno je:
- 5 žumanaca
- 120 g šećera
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml slatke pavlake
- 48 komada piškota
- 300 ml instant kafe
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašika kakaoa
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, pa kuvajte na pari 20 minuta. Ostavite da se ohlade, pa dodajte sir i kratko mutite mikserom da se sjedine sastojci. Umutite slatku pavlaku i aromu vanile, pa dodajte u smesu sa žumancima i izmešajte špatulom. Piškote umačite u kafu i ređajte na tacnu, 24 komada u jedan red. Pola fila rasporedite preko piškota. Preostale piškote umočite u kafu i poređajte odozgo. Ostatak fila premažite preko njih i pospite kakaoom.
Možda vas zanima:

MIRISNI TIRAMISU Savršen slatkiš sa kafom koji budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
Ako volite slatkiše i kafu, tiramisu će vam postati novi omiljeni kolač.

ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Čuveni italijanski specijalitet sa kafom, savršenog ukusa
Sočan kolač sa piškotama i kafom nestaće sa stola odmah.

TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".

TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)