KEKS KOLAČ SA JAGODAMA I VANILOM Nepečeni desert koji oduzima dah, nema ko vam neće tražiti drugo parče
Savršen za sve prilike, najbolje odmah stavite duplu meru.
Sastojci:
- 2 reda petit keksa
- 100 ml mleka
Vanila krem:
- 700 ml mleka
- 2 pudinga od vanile - 80g
- 5 kašika šećera
- 125 g maslaca
- 2 kašike šećera u prahu
- 300 g svežih jagoda
Žele od jagoda:
- 200 g jagoda
- 400 ml vode
- 3 kašike šećera
- 2 pudinga od jagode
Priprema:
Sipajte 500 ml mleka u šerpu i stavite na vatru da provri. Zasebno umutite puding, šećer i 200 ml mleka. Zakuvajte puding, pa smanjite vatru i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Onda ga skinite sa vatre, prekrijte folijom i pustite da se prohladi. U kalup ređajte red keksa umočenog u mleko. Sameljite jagode, pa ih pomešajte sa vodom i stavite da provri. Zasebno umutite puding od jagode, šećer i vodu. Zatim, zakuvajte puding i mešajte sve dok se ne zgusne. Preko keksa prelijte žele od jagoda. Onda poređajte drugi red umočenog keksa, pa pustite da se ohladi. Maslac umutite sa šećerom u prahu, pa umešajte prohlađeni puding od vanile. Sve dobro umutite, pa dodajte seckane jagode i dobro izmešajte. Preko želea stavite fil od vanile i jagoda, pa dekorišite kolač šlagom.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)