CRNAC BEZ JAJA Sočan kolač kontroverznog imena savršen za dolazak iznenadnih gostiju

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Mekan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

crnac bez jaja
Printscreen

Za testo:

  • 3 čaše jogurta
  • 3 čaše brašna
  • 1 čaša šecera
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 čaša ulja

Za preliv:

  • 100 g čokolade
  • 60 g margarina
  • 100 ml mleka
  • 3 kašike šecera

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U činiju sipajte brašno, šećer,kakao i sodu bikarbonu, pa dodajte jogurt i ulje i sve sjedinite. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom.Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpici otopite margarin i šećer, pa dodajte mleko i čokoladu. Glazuru prelijte preko kolača. Ohladite i secite na kocke. Bon appetit.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading