CRNAC BEZ JAJA Sočan kolač kontroverznog imena savršen za dolazak iznenadnih gostiju
Mekan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

Za testo:
- 3 čaše jogurta
- 3 čaše brašna
- 1 čaša šecera
- 3 kašike kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 čaša ulja
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 60 g margarina
- 100 ml mleka
- 3 kašike šecera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U činiju sipajte brašno, šećer,kakao i sodu bikarbonu, pa dodajte jogurt i ulje i sve sjedinite. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom.Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpici otopite margarin i šećer, pa dodajte mleko i čokoladu. Glazuru prelijte preko kolača. Ohladite i secite na kocke. Bon appetit.
Možda vas zanima:

CRNAC BEZ JAJA Kolač jeftinih sastojaka i kontroverznog imena, gotov začas a mekan kao duša
Sočan i mekan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.

MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.

ORAH KOLAČ Starinski desert od jednostavnih sastojaka koji oduševljava svojim bogatim ukusom
Savršen za svečanu i slavsku trpezu, dobićete brojne pohvale.

NEODOLJIVI TART S JAGODAMA Pomera granice dobrog ukusa, neće mu odoleti ni oni na dijeti
Sočan i kremast, za pravi uživanje.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)