VANILA KREM ŠTRUDLA Starinska poslastica na moderan način, kad je jednom probate pravićete je stalno
Mirisna i sočna, nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je:
- 500 g kora
za prvi fil:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 1 šolja ulja
- pola šolje pšeničnog griza
- 1 šolja jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
za drugi fil:
- 1 l mleka
- 9 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
Priprema:
Rernu zagrejtena 180 stepeni. Skuvajte puding u mleku, pa ostavite da se prohladi, uz povremeno mešanje. Belanca umutite sa šećerom, pa dodajte žumanca, ulje, griz, jogurt i prašak za pecivo. Kore podelite na 4 dela. Na prve tri kore stavite po 4 kašike prvog fila, a na četvrtu topao puding. Urolajte. Premažite štrudle sa malo ulja. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohlade, pa ih secite i pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)