VANILA KREM ŠTRUDLA Starinska poslastica na moderan način, kad je jednom probate pravićete je stalno

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Mirisna i sočna, nestaće sa stola čim se postavi.

vanila krem štrudla
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora

za prvi fil:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 1 šolja ulja
  • pola šolje pšeničnog griza
  • 1 šolja jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo

za drugi fil:

  • 1 l mleka
  • 9 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile

Priprema:

Rernu zagrejtena 180 stepeni. Skuvajte puding u mleku, pa ostavite da se prohladi, uz povremeno mešanje. Belanca umutite sa šećerom, pa dodajte žumanca, ulje, griz, jogurt i prašak za pecivo. Kore podelite na 4 dela. Na prve tri kore stavite po 4 kašike prvog fila, a na četvrtu topao puding. Urolajte. Premažite štrudle sa malo ulja. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohlade, pa ih secite i pospite šećerom u prahu. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading