TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.

trileće
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike ulja
  • 13 kašika mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 1,2l mleka
  • 500 ml slatke pavlake

Za karamel:

200 g šećera
200 ml slatke pavlake
30 g maslaca

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca i ulje. Sve umutite, dodajte prašak za pecivo i prosejano brašno, pa umutite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen kolač okrenite naopako i izbockajte viljuškom. Obično mleko pomešajte sa slatkom pavlakom, pa time prelijte vruć kolač. Šećer otopite na tihoj vatri, pa prelijte zagrejanu pavlaku i mešajte, dok se ne otopi. Onda umešajte maslac i mešajte. Ostavite kolač da se prohladi, pa ga prelijte prelivom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading