TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 13 kašika mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 1,2l mleka
- 500 ml slatke pavlake
Za karamel:
200 g šećera
200 ml slatke pavlake
30 g maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca i ulje. Sve umutite, dodajte prašak za pecivo i prosejano brašno, pa umutite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen kolač okrenite naopako i izbockajte viljuškom. Obično mleko pomešajte sa slatkom pavlakom, pa time prelijte vruć kolač. Šećer otopite na tihoj vatri, pa prelijte zagrejanu pavlaku i mešajte, dok se ne otopi. Onda umešajte maslac i mešajte. Ostavite kolač da se prohladi, pa ga prelijte prelivom.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)