TRILEĆE Tradicionalni recept za kolač koji se topi u ustima, a uspeva svima
Sočan i mekan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 13 kašika mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 1,2l mleka
- 500 ml slatke pavlake
Za karamel:
200 g šećera
200 ml slatke pavlake
30 g maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca i ulje. Sve umutite, dodajte prašak za pecivo i prosejano brašno, pa umutite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen kolač okrenite naopako i izbockajte viljuškom. Obično mleko pomešajte sa slatkom pavlakom, pa time prelijte vruć kolač. Šećer otopite na tihoj vatri, pa prelijte zagrejanu pavlaku i mešajte, dok se ne otopi. Onda umešajte maslac i mešajte. Ostavite kolač da se prohladi, pa ga prelijte prelivom.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNO TRILEĆE PO BAKA MIRINOM RECEPTU Uspeva i početnicima u kuhinji
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
NEODOLJIVO TRILEĆE Recept za sve prilike ukusa koji priča priče, a nema ko vam neće tražiti još jedno parče
Fenomenalni kolač sa tri vrste mleka, za pravo uživanje.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)