PESAK TORTA Nepečena poslastica gotova za pola sata, a dostojna svakog važnog događaja

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Savršena za sve svečane prilike.

pesak torta
Shutterstock

Potrebno je:
Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g putera
  • 100 ml mleka

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 1 puding od vanile 
  • 3 kašike šećera
  • 100 g putera
  • 100 g mlevenog keksa
  • 100 g kokosa
  • 1 kašičica vanilinog šećera
     

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, mleko i omekšali puter. Rukama dobro sjedinite smesu, pa je utisnite u kalup obložen pek papirom. Ostavite u frižideru dok pripremate fil. Puding skuvajte sa šećerom u 500 ml mleka, pa ostavite da se prohladi. Puter umutite sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom. Onda dodajte u prohlađen puding i dobro umutite. Dodajte mleveni keks i kokos. Nanesite fil preko kore, pa pospite mlevenim keksom. Ostavite tortu u frižideru da se stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading