PESAK TORTA Nepečena poslastica gotova za pola sata, a dostojna svakog važnog događaja
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 100 ml mleka
Za fil:
- 500 ml mleka
- 1 puding od vanile
- 3 kašike šećera
- 100 g putera
- 100 g mlevenog keksa
- 100 g kokosa
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, mleko i omekšali puter. Rukama dobro sjedinite smesu, pa je utisnite u kalup obložen pek papirom. Ostavite u frižideru dok pripremate fil. Puding skuvajte sa šećerom u 500 ml mleka, pa ostavite da se prohladi. Puter umutite sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom. Onda dodajte u prohlađen puding i dobro umutite. Dodajte mleveni keks i kokos. Nanesite fil preko kore, pa pospite mlevenim keksom. Ostavite tortu u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
PESAK TORTA Poslastica koja se ne peče, a ukusna kao da ste se trudili satima
Očaravajuća torta savršena je za sve svečane prilike.
PESAK TORTA Kremasta poslastica za sva vremena i prilike, po receptu bez mane
Poslastica koja se lako pravi, a poći će vam voda na usta.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)