ROZEN TORTA SA FILOM OD ORAHA I VANILE Poslastica koja budi sva čula i ulepšava sve bitne događaje
Očaravajuća poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
Za fil:
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
- 150 g margarina
- 150 g mlevenih oraha
- 1 kesica vanilin šećera
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Puding od vanile razmutite u 200 ml mleka. Ostatak mleka stavite da provri sa šećerom i vanilin šećerom. Nakon što provri, dodajte razmućeni puding i kuvajte sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i pustite da se potpuno ohladi. Dodajte umućen margarin i mlevene orahe. Mikserom dobro sjedinite dok ne dobijete gladak fil.Stavite jednu koru, pa je premažite toplim filom.Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal, završite korom.Pritisnite tortu nekim predmetom i ostavite tako u frižideru preko noći. Čokoladu otopite sa uljem na pari da dobijete glazuru. Izravnajte špatulom,pa ostavite da se stegne.
Možda vas zanima:
ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNA ROZEN TORTA Ukrasiće svaku slavsku trpezu, po starom receptu baka Anđe
Očaravajuća poslastica popraviće vam raspoloženje u trenu.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)