NAJSLAĐE KIFLICE SA ORASIMA Zamirisaće cela kuća, a mekane i sočne, prste da poližete
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 1 kašičica vanilin šećera
- 100 g maslaca
- 200 g pavlake
- 1 žumance
- prstohvat soli
Za nadev:
- 200 g mlevenih oraha
- 1 belance
- 2 kašike šećera
- 5 kašičica šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer, pa dodajte puter sobne temperature i lepo sjedinite. Uešajte pavlaku i žumance i zamesite testo.Stavite u kesu i ostavite u frižideru 10 do 15 minuta. Zasebno, umutite belance, šećer i vanilin šećer u čvrst šne, pa dodajte mlevene orahe. Sjedinite dobro. Zatim, podelite testo podelite na 4 jednaka dela, pa svaki razvucite u tanak krug i isecite na trouglove. Potom nafilujte i urolajte u kiflicu. Poređajte kiflice na pleh obložen pek papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju, kiflice valjajte u šećer u prahu.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE PO PRABAKINOM RECEPTU Mirisom i ukusom vraćaju u detinjstvo
Mekane i vazdušaste, najbolje odmah stavite duplu meru.
DOMAĆE KIFLICE SA LEŠNIK KREMOM Brze i slatke, zaboravićete na one iz pekare
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZE KIFLICE SA PIVOM Sočne i slatke, po starom receptu iz bakine kuhinje
Super idu uz kafu ili čaj.
SLATKE KIFLICE SA RATLUKOM Drugačije i sočne, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite ratluk, ove kiflice ćete da obožavate.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)