NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA Mirisna poslastica koja budi nostalgiju, za jutro koje se pamti
Sočna poslastica u savršenom slatko-kiselkastom spoju.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 600 g brašna
- 40 g kvasca
- 100 ml ulja
- 150 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- pola kašičice soli
- 500 g višanja
- 5 kašika šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Ocedite višnje od soka, pa dodajte šećer i izmešajte. Kvasac razmutite sa šećerom i brašnom u toplom mleku, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Onda stavite u veliku posudu, pa dodajte vanilin šećer, ulje, jaja, polovinu brašna. Mesite dok ne postane glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite pola sata da naraste.Onda premesite, pa ga podelite na tri ili dva dela.Oklagijom razvaljajte u oblik pravougaonika. Nanesite fil po celoj površini, pa umotajte bez jakog pritiskanja. Ređajte štrudle na pleh obložen pek papirom. Ostavite tako 20 minuta da narastu. Pecite dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Secite prohlađene štrudle. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)