JEDNOSTAVNA TORTA SA PISTAĆIMA I PIŠKOTAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a nema paljenja šporeta
Savršena poslastica za svaku priliku,.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 300 g piškota
- 100 ml mleka
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 200 g pistaća
Za čokoladni preliv:
- 200 g tamne čokolade 200 g
- 100 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 50 g pistaća
Priprema:
Piškote umačite u mleko, pa ređajte na dno posude. Zasebno umutite slatku pavlaku, pa dodajte krem sir i šećer u prahu, i nastavite da mutite dok ne postane kremasto. Lagano umešajte pistaće. Polovinu krema ravnomerno rasporedite preko slojeva keksa. Dodajte drugi sloj keksa, pa nanesite ostatak krema. Zagrejte slatku pavlaku, pa njome prelijte polomljenu čokoladu. Mešajte dok se skroz ne otopi i smesa ne postane glatka. Onda prelijte čokoladnim filom, pa pospite grubo seckanim pistaćima. Ostavite tortu bar 4 sata u frižideru.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)