OČARAVAJUĆA ŠTRUDLA SA MAKOM I ČOKOLADOM Biće sveža i nekoliko dana, a prepuna neodoljivog fila

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Sočna i savršena, ukusa koji priča priče.

štrudla sa makom
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 250 g brašna
  • 120 ml mleka
  • 1/4 kocke svežeg kvasca
  • 1 jaje
  • 1 kašika šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 50 ml otopljenog margarina

Za fil:

  • 200 g mlevenog maka
  • 130 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 100 g crne čokolade

Za premazivanje kore:

  • 1 kašičica otopljenog margarina

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpi zagrejte mleko sa šećerom. Onda dodajte kvasac i ostavite sa strane. U jednoj posudi sjedinite brašno, so, margarin i jaje, nadošli kvasac i umesite testo. Ostaviti na toplom pola sata da naraste. Zakuvajte mleko sa šećerom, pa skinite sa ringle i umešajte mak i čokoladu. Dobro mešajte da se sve sjedini.Premesite nadošlo testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa razvijte u četvrtastu koru. Premažite filom celu koru ravnomerno. Uvijte i prebacite u pleh obložen pek papirom. Premažite otopljenim margarinom.Ostavite tako još 15 minuta. Pecite štrudlu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading