OČARAVAJUĆA ŠTRUDLA SA MAKOM I ČOKOLADOM Biće sveža i nekoliko dana, a prepuna neodoljivog fila
Sočna i savršena, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
Za testo:
- 250 g brašna
- 120 ml mleka
- 1/4 kocke svežeg kvasca
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 1 prstohvat soli
- 50 ml otopljenog margarina
Za fil:
- 200 g mlevenog maka
- 130 ml mleka
- 150 g šećera
- 100 g crne čokolade
Za premazivanje kore:
- 1 kašičica otopljenog margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpi zagrejte mleko sa šećerom. Onda dodajte kvasac i ostavite sa strane. U jednoj posudi sjedinite brašno, so, margarin i jaje, nadošli kvasac i umesite testo. Ostaviti na toplom pola sata da naraste. Zakuvajte mleko sa šećerom, pa skinite sa ringle i umešajte mak i čokoladu. Dobro mešajte da se sve sjedini.Premesite nadošlo testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa razvijte u četvrtastu koru. Premažite filom celu koru ravnomerno. Uvijte i prebacite u pleh obložen pek papirom. Premažite otopljenim margarinom.Ostavite tako još 15 minuta. Pecite štrudlu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA Spremna za 20 minuta, a mekana kao pamuk
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DUŠICINA SOČNA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM Savršena harmonija između slatkog i kiselog
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Dušice Hemele iz Višnjićeva
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)