DUBAI TIRAMISU Savršeno kremast desert ukusa koji govori 1000 jezika, nema ko će mu odoleti

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Kremasti desert neponovljivog ukusa.

dubai tiramisu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g maskarpone sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 100 g pistaća

Za piškote:

  • 200 g piškota
  • 1 šolja jake crne kafe
  • 2 kašike likera od kafe

Za čokoladni ganaš:

  • 150 g crne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • Mleveni pistaći po želji

Priprema:

Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i vanilom.Dodajte maskarpone i mlevene pistaće dok ne dobijete glatku, bogatu kremu. Ostavite u frižideru da se stegne. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa sipajte preko naseckane crne čokolade. Mešajte dok se čokolada potpuno ne ostopi i smesa ne postane glatka. Pustite da se malo prohladi. U kafu kratko umačite piškote, pa poređajte prvi sloj u posudu. Dodajte sloj pistać-maskarone kreme, pa prelijte tankim slojem čokoladnog ganaša. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Ostavite tiramisu da se hladi bar nekoliko sati, a najbolje preko noći.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading