DUBAI TIRAMISU Savršeno kremast desert ukusa koji govori 1000 jezika, nema ko će mu odoleti
Kremasti desert neponovljivog ukusa.
Potrebno je:
- 250 g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 g pistaća
Za piškote:
- 200 g piškota
- 1 šolja jake crne kafe
- 2 kašike likera od kafe
Za čokoladni ganaš:
- 150 g crne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- Mleveni pistaći po želji
Priprema:
Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i vanilom.Dodajte maskarpone i mlevene pistaće dok ne dobijete glatku, bogatu kremu. Ostavite u frižideru da se stegne. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa sipajte preko naseckane crne čokolade. Mešajte dok se čokolada potpuno ne ostopi i smesa ne postane glatka. Pustite da se malo prohladi. U kafu kratko umačite piškote, pa poređajte prvi sloj u posudu. Dodajte sloj pistać-maskarone kreme, pa prelijte tankim slojem čokoladnog ganaša. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Ostavite tiramisu da se hladi bar nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Možda vas zanima:
LIMUN TIRAMISU BUDI SVA ČULA Savršeno rashlađuje, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i lagan, prste da poližete.
TIRAMISU SA BRESKVAMA OSVEŽAVA U TRENU Sočan i lagan, savršen za vrele dane
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.
LAŽNI TIRAMISU Nema piškota i maskarpone sira, a gotov za 20 minuta
Kremast i lagan, prste da poližete.
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, gotov očas posla, a topi se u ustima
Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)