BAKLAVA SA VIŠNJAMA Očaravajuća poslastica koja miriše na ljubav, u savršenom voćnom spoju
Fenomenalna i sočna, osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 500 g kora
- 500 g višanja
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g maslaca
- 1 kašičica cimeta po želji
Za sirup:
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- sok i kora limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ocedite višnje od viška soka.Pomešajte višnje, šećer, mlevene orahe i cimet. Pleh obložite pek papirom. Jednu koru stavite na dno pleha, pa premažite otopljenim maslacem. Postupak ponovite sa još 4-5 kora. Deo fila nanesite preko kora. Prekrijte fil sa 4-5 kora, svaku premazujući maslacem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i kore, završavajući sa korama na vrhu. Poslednju koru premažite maslacem. Isecite baklavu na dijamante ili kvadrate pre pečenja. Pecite oko 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zakuvajte šećer, vodu, sok i koru limuna, i vanilin šećer dok ne provri, pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. Pustite sirup da se malo ohladi. Mlakim sirupom prelijte vruću baklavu.Pustite da baklava upije sirup.
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)