BAKLAVA SA VIŠNJAMA Očaravajuća poslastica koja miriše na ljubav, u savršenom voćnom spoju

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna i sočna, osvojiće vas od prvog zalogaja.

baklava sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora
  • 500 g višanja
  • 200 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g maslaca
  • 1 kašičica cimeta po želji

Za sirup:

  • 500 g šećera
  •  500 ml vode
  • sok i kora limuna
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ocedite višnje od viška soka.Pomešajte višnje, šećer, mlevene orahe i cimet. Pleh obložite pek papirom. Jednu koru stavite na dno pleha, pa premažite otopljenim maslacem. Postupak ponovite sa još 4-5 kora. Deo fila nanesite preko kora. Prekrijte fil sa 4-5 kora, svaku premazujući maslacem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i kore, završavajući sa korama na vrhu. Poslednju koru premažite maslacem. Isecite baklavu na dijamante ili kvadrate pre pečenja. Pecite oko 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zakuvajte šećer, vodu, sok i koru limuna, i vanilin šećer dok ne provri, pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. Pustite sirup da se malo ohladi. Mlakim sirupom prelijte vruću baklavu.Pustite da baklava upije sirup. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading