BAKLAVA SA ORASIMA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Biće mekana i sočna, nema ko će joj odoleti

Ivana Pavlović

13:30

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

baklava sa orasima
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g kora za baklavu
  • 500 g mlevenih oraha
  • 200 g margarina
  • 100 ml ulja
  • 100 g šećera

Preliv za baklavu:

  • 3 čaše šećera
  • 4 čaše vode
  • 1 limun - sok

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pomešajte mlevene orahe sa 100 g šećera. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore, pa ih pospite orasima. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.Završite sa dve kore. Isecite baklavu na kocke ili trouglove. Zagrejte margarin i ulje na šporetu, da se otopi. Vrelom mešavinom prelijte sečenu baklavu, pa ostavite 10 ak minuta da upije masnoću. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte peliv od vode, šećera i limuna. Na kraju, prohlađenu baklavu prelijte vrućim sirupom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading