PROLEĆNI TART SA JAGODAMA Kremasti, lagani desert koji će vas osvežiti u trenu

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan i sladak desert oduševiće i one izbirljive.

tart sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru

  • 160 g brašna
  • 50 g šećera
  • pola kašičice soli
  • 150 g putera, na sobnoj temperaturi

Za fil

  • 120 mililitara slatke pavlake
  • 450 g maskarpone sira
  • 50 g šećera
  • sok i narendana korica jednog limuna
  • kašičica ekstrakta vanile

Za glazuru:

  • Tri kašike džema od jagoda
  • Tri kašike vode
  • 700 g jagoda, opranih, očišćenih i isečenih na polovine ili četvrtine

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Onda umešajte otopljeni puter i mikserom na srednjoj brzini mutite, dok ne dobijete ujednačeno testo. Zatim ga razvucite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga stavite u pleh za tart. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite koru da se sasvim prohladi. Zasebno, umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst sneg. U drugoj činiji umutite krem sir, šećer, sok i koricu limuna i ekstrakt vanile. Onda dodajte slatku pavlaku, pa mutite još malo, da dobijete ujednačen krem. Izlijte krem u koru za tart, i ravnomerno rasporedite, pa odozgo poređajte isečene jagode. Džem od jagode pomešajte sa vodom, pa zagrejte da se lepo sjedini, i prelijte preko jagoda. Ostavite tart da se dobro prohladi, pa služite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading