PROLEĆNI TART SA JAGODAMA Kremasti, lagani desert koji će vas osvežiti u trenu
Fenomenalan i sladak desert oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za koru
- 160 g brašna
- 50 g šećera
- pola kašičice soli
- 150 g putera, na sobnoj temperaturi
Za fil
- 120 mililitara slatke pavlake
- 450 g maskarpone sira
- 50 g šećera
- sok i narendana korica jednog limuna
- kašičica ekstrakta vanile
Za glazuru:
- Tri kašike džema od jagoda
- Tri kašike vode
- 700 g jagoda, opranih, očišćenih i isečenih na polovine ili četvrtine
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Onda umešajte otopljeni puter i mikserom na srednjoj brzini mutite, dok ne dobijete ujednačeno testo. Zatim ga razvucite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga stavite u pleh za tart. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite koru da se sasvim prohladi. Zasebno, umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst sneg. U drugoj činiji umutite krem sir, šećer, sok i koricu limuna i ekstrakt vanile. Onda dodajte slatku pavlaku, pa mutite još malo, da dobijete ujednačen krem. Izlijte krem u koru za tart, i ravnomerno rasporedite, pa odozgo poređajte isečene jagode. Džem od jagode pomešajte sa vodom, pa zagrejte da se lepo sjedini, i prelijte preko jagoda. Ostavite tart da se dobro prohladi, pa služite.
Možda vas zanima:
NATAŠIN TART SA BELOM ČOKOLADOM BUDI SVA ČULA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Napravite ovaj kremasti desert po receptu Nataše Veselinović iz Kragujevca
MALINA TART BUDI SVA ČULA Pravo voćno osveženje savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Mirisan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TART OD KEKSA I BELE ČOKOLADE ZA SAVRŠENO JUTRO Pravi se lako, a smaže odmah
Jednostavan, a preukusan.
TART SA JAGODAMA Prolećni desert koji super ide uz kafu, ukusa koji se pamti
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)